Tanie auto do 2 tys okolice Poznania

02 Sie 2016, 17:17

Witam wszystkich :) Poszukuję auta do 2 tys zł o niskim spalaniu, taniego w utrzymaniu w okolicach Poznania. Ma on służyć głownie na weekendowe wyjazdy.

Na tą chwilę myślałem o następujących modelach:
Fiat Seicento, najlepiej z silnikiem 1.1
Daewoo Matiz
Fiat Punto I
ewentualnie Opel Corsa B, ale z silnikiem 1.4

Wiem, że w tych pieniądzach sztuki nówki nie kupie, ale podpowiedzcie mi co za takie pieniądze można zaakceptować, a jakie usterki ewidentnie dyskwalifikują auto?

Może możecie polecić jakieś inne ciekawe modele dostępne w tych pieniądzach lub być może konkretne oferty?

Będę wdzięczny za podpowiedzi ;)
Ostatnio edytowany przez filip555, 03 Sie 2016, 11:14, edytowano w sumie 1 raz
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

02 Sie 2016, 18:13

Za te pieniądze nie patrz na konkretny model tylko przede wszystkim na stan,ja ostatnio kupiłem Fiata Uno 1.4 za 1400zł i mimo kilku wad jest ok :wink:

Zerknij na te linki:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem ale czego wymagać za takie pieniądze..
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik bez szału ale do spokojnego przemieszczania się wystarczy,progi miał wymieniane więc trzeba sprawdzić jak to mniej więcej wygląda i jak wygląda podłoga.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sie 2016, 11:13

Dzięki za podpowiedzi.

Najbardziej spodobał mi się Suzuki Baleno, niestety szybko poszedł.

Corsa wydaje się ok, Uno sprzedaje mechanik, który go kupił od gościa, któremu odpadło koło i przyjechał na lawecie, twierdzi, że nim jeździł pół roku, ale nie przerejestrował.

Felicji trochę się boję, bo znam kogoś kto ma od nowości z salonu i bardzo często się psuje, ale teraz w internecie znalazłem i dobre opinie. Zastanawiam się trochę w tych Felicjach - jaki poziom korozji jest do zaakceptowania?

Ewentualnie z tych poniżej jak myślicie - co warto by obejrzeć?
[link do oferty na Allegro wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sie 2016, 15:12

Felicja niestety ma podatną blachę na gnicie ale jak kupisz z wmiarę zdrową budą to jeszcze pojeżdzisz.

Z Twoich linków najlepiej wygląda Seicento i jeśli faktycznie jest ok to dzwoń szybko i się umawiaj bo one schodzą lada dzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...
    Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...