Patrkos12 napisał(a):3 lata gwarancji jest na wszelkie zdzarzenia oraz 5 lat gwarancji związenej z silnikiem i tego typu sprawami. A serwisowanie 650 złoty.
No to jeżeli masz to na papierze, to ja bym brał i nie zastanawiał sie nad niczym...
Jednakże ja wiem zupełnie coś innego ( mam teraz na myśli hybrydę )
- 5 lat lub 100 tys km ( co nastąpi wcześniej ) gwarancji na układ hybrydowy, który obejmuje akumulator systemu hybrydowego wraz z komputerem nadzorującym jego pracę, główny komputer sterujący systemu hybrydowego oraz przetwornik i falownik systemu hybrydowego.
Gwarancję na układ hybrydowy można przedłużać co rok o kolejne 5 lat, jednakże warunkiem jest coroczny test akumulatora hybrydowego, za który trzeba zapłacić. Każdy test przedłuża gwarancję o rok lub 15 tyś km ( co nastąpi wcześniej ). Test kosztuje 225 zł. Oczywiście ten test trzeba przeprowadzać na każdym przeglądzie gwarancyjnym nawet w ciągu tych 5 lat.
Co do reszty samochodu, to gwarancja wynosi 3 lata lub 100 tys km w zależności co nastąpi wcześniej. Przeglądy należy wykonywać co 12 miesięcy lub co 15 tyś km, w zależności co nastąpi wcześniej.
Patrkos12 napisał(a):A serwisowanie 650 złoty.
A co to znaczy serwisowanie? Mnie chodzi o wspomniane wcześniej coroczne przeglądy gwarancyjne, które są obowiązkowe. W ASO Kraków, pierwszy przegląd gwarancyjny kosztuje 2089 zł. Pierwszy przegląd obejmuje wymianę oleju wraz z filtrem, wymianę filtra powietrza, test akumulatora 12V, test akumulatora hybrydowego i jeszcze jedna rzecz, której nie pamiętam.
Pierwszy przegląd gwarancyjny zwykłej Yaris Cross to koszt nieco ponad 1000 zł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...