Trzesacy sie Hyundai Lantra

24 Lip 2008, 15:52

Witam
Mam taki problem:
Otoz w czasie jazdy tak jakby trzesie calym samochodem. Przy szybkiej jezdzie tego nie czuc ale przy wolnej czuc. Bylem na stacji i koles mowil ze zbierznosc i wszystko jest dobrze ustawione. COs wspominal o drazku kierowniczym czy to moze byc wina?? (tylko to jest na kole z lewej strony a mi sie wydaje sie to trzesienie jest z prawego kola z tego co byl wymieniany amortyzator)
Ktos ma jakies pomysly co to moze byc??
KIedys gdizes czytalem ze to moga byc poduszki silnika?!

Prosze o pomoc bo mam kupca na samochod ale musze do najpierw do porzadku doprowadzic :)
dudi999
Nowicjusz

• 24 Lip 2008, 22:16

Mogą to być poduchy silnika,może to być krzywa felga,niewyważone koła,uszkodzona opona(chodzi o odkształcenia).Może też być coś od układu kierowniczego,ale wówczas drgałaby ci kierownica.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusy podatne na tuning
      Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...
      Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
      Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...