Tył napęd 200+ koni 30-35 tyś

23 Sty 2021, 11:36

Cześć.
Mam gs430 i chyba mi się już znudził. Problem w tym, że nie mogę znaleźć nic, co by mnie zainteresowało. Odkładam pieniądze na budowę domu, także nie chce wydawać zbyt dużo, dlatego myślę o dorzuceniu 5-10 tyś po sprzedaży GS. W grę wchodzi jedynie benzyna /benzyna + LPG z tył napędem / 4x4. Jedyne co mi wpada do głowy to IS250 MK2. GS 3 gen odrzucam, bo w tej cenie dostanę jedynie gs300 z początku produkcji, przed poprawieniem silnika.
Jakieś sugestie? Pozdrawiam ;)
Riazek
Początkujący

Prawo jazdy: 26 11 2014
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Lexus GS MK2
Silnik: 4.3 V8 3UZ
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sty 2021, 11:55

No widzisz i masz problem taki jak większość użytkowników gs mk2 v8.
Ten problem pogłębi się jak już przesiądziesz się do innego auta :ok:
IS mk2 nie założysz lpg a wersje awd tylko na usa ( w tytule jest rwd a potem napisałeś 4x4).
Europejskie odpowiedniki GSa V8 troszku Cię mogą szarpnąć finansowo + wieczne rozmyślanki.

p.s.

Mam podobny dylemat.

Myślę o starszym 4runner V8 jest awd ale brzydki do bólu :angry: chociaż był z superchargerem :ok:
GS mk3 V8 sporo kosztuje ale dalej rwd.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Sty 2021, 12:23

Napisałem, że tył / 4x4 :p zapomniałem jeszcze dodać, że najlepiej jakby był wolnossak 6-8 garów. A Ty widzę nie odpuszczasz forum :p Jak się nie mylę, z 4-5 lat temu, mieliśmy się spotkać, jak byłem w Warszawie, żeby zobaczyć Twojego IS. Rozglądałem się wtedy za pierwszym lexem :p
Riazek
Początkujący

28 Sty 2021, 22:18

I tak sobie przeglądam te wszystkie samochody... I tak sobie myślę... A może by tak w końcu jakieś amerykańskie v8? W oko wpadł mi charger i pomyślałem sobie, że może i warto się zainteresować, ale... Nie mam pojęcia ile trzeba szykować na zadbane auto. Jeśli już ameryka, to oczywiście, że w grę wchodzi jedynie 5.7. No i tutaj pojawia się dylemat - dorzucić i kupić coś, czym się nacieszę, czy rozsądnie szukać dalej czegoś ciekawego w budżecie... Ile w ogóle trzeba dać za chargera z 5.7? Takim totalnym maxem, dla mnie jest 55 tyś.

No i może zmieńmy wymagania w tym temacie tak: Europa / Azja - tak, jak na początku. Ameryka - te 55 tyś, ale wymagane jest v8 i ... Bycie zabawką. No i odpada mustang, bo tego auta nie trawię.
Riazek
Początkujący

28 Sty 2021, 22:44

Riazek napisał(a):No i może zmieńmy wymagania w tym temacie tak: Europa / Azja - tak, jak na początku. Ameryka - te 55 tyś, ale wymagane jest v8 i ... Bycie zabawką. No i odpada mustang, bo tego auta nie trawię

Widzę że masz tak jak ja... szukasz :D
Na pierwszy strzał przychodzi mi do głowy chrysler 300c 5,7.
Ogólnie inny rodzaj motoryzacji wśrodku tandeta ale z klimatem. Fajny silnik z kilkoma znakami zapytania. Psujactwo ogólne do opanowania serwis też.

Riazek napisał(a):żeby zobaczyć Twojego IS. Rozglądałem się wtedy za pierwszym lexem :p

Trochę się tego przewineło aż wróciłem na łono 3uzfe i chyba tak zostanie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe