Ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier

01 Lut 2010, 14:38

1. jakim powodem jest ubywanie powietrza z opon? sprawdzam ciśnienie raz na 2 tygodnie i w 3 kołach ciśnienie jest o 0,1bara niższe a w jednym aż o 0,3 bara nizsze
w tym co 0,3 bara ubywa opona byla przebita

2. druga sprawa to dlaczego mi odlatuje lakier z felg aluminiowych? latem wszystko ok a teraz odlatuje, od dziur? śniegu?
piotrauto
Stały forumowicz

01 Lut 2010, 16:52

napewno dziura nie zostala dobrze sklejona... musisz jechac do wulkanizacji tam gdzie naprawiali opone i zrobic awanture bo cie oszukali

a co do felg aluminiowych to musisz pomalowac wszystkie felgi na nowo bo te ci skoroduja i sie rozpadna po zimie ;]
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

01 Lut 2010, 19:40

wujekk87 napisał(a):napewno dziura nie zostala dobrze sklejona... musisz jechac do wulkanizacji tam gdzie naprawiali opone i zrobic awanture bo cie oszukali

a co do felg aluminiowych to musisz pomalowac wszystkie felgi na nowo bo te ci skoroduja i sie rozpadna po zimie ;]

lakier nie odpadł od aluminium tylko od tych małych plastikowych dekielków na sruby
piotrauto
Stały forumowicz

03 Lut 2010, 07:39

a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]
wujekk87
Początkujący

03 Lut 2010, 11:16

wujekk87 napisał(a):a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]

co ty piszesz? dobierał sie do nich ale po co?
mi sie zdaje ze to od śniegu, lodu bo latem jakos lakier nie schodzi
piotrauto
Stały forumowicz

03 Lut 2010, 21:41

pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach
wujekk87
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
    W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...
    Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...

03 Lut 2010, 21:47

w kołach wyczyścić ranty i założyć na powrót opony,
a co do dekielków pewnie nie były z tych felg, ktoś pomalował i podkład albo rygor technologiczny za szwankował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Lut 2010, 09:25

wujekk87 napisał(a):pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach

ja auto trzymam w swoim garażu na dodetek niemozliwe bo nigdy auto nie jest na parkingu niestrzeżonym przeważnie stoi u ludzi do których mam zaufanie
piotrauto
Stały forumowicz

09 Sie 2010, 10:44

Podejrzewam że lakier odpada bo felgi były dziadowskie... Niestety to się często zdarza. Ja miałem kiedy takie problemy z bezfirmowymi srebrnymi alusami. Teraz mam stalowe i mnie problem nie dotyczy. Brat jeździ teraz na AEZ Xylo użytkuje w górach po śniegu, lodzie, i Bóg wiec czym jeszcze i od dwóch sezonów lakier żyleta... Trzeba po prostu zwracać uwagę na to co się kupuje :)
bborowka
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica