Uchodzi powietrze nie wiem skad ?

23 Sty 2010, 23:45

witam wczoraj zauwazyłem że mam sflaczałą oponę (letnią) pomyslalem ze pewnie dziura tylko że jak napompowałem ją do 2 barów i po całym dniu jeżdżenia spadło do 1,5 bara jeśli to by była dziura to pewnie znowu byłby flak a tak nie jest może to przez wentyl powoli uchodzi jak myślicie ? dodam że bylo dzisiaj -16 stopni może to ma jakis wpływ że powietrze wolniej uchodzi ale nie sądze.
papkin
Początkujący

23 Sty 2010, 23:56

Miałem to samo. Na pewno masz wbity jakiś wkręt lub gwóźdź . To czy powietrze schodzi czy nie zależy od ułożenie koła na powierzchni . Raz ucieka raz nie. Lepiej od razu jechać do wulkanizatora i sprawdzić dędkę/oponę i przy okazji wentyl . Pare złoty a spokojna głowa.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

24 Sty 2010, 12:36

a jesli mam cos wbite to czy będe musiał wymieniać opone czy da to sie jakoś załatac ?
papkin
Początkujący

24 Sty 2010, 12:40

Jeśli jest to technologia dętkowa to albo łata na dziurę lub jeśli dziura jest duża wymiana dętki. Jeśli masz koło bezdętkowe(a chyba tak) to oczywiście bez problemu idzie to załatać .
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...
    Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
    Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...