UWAGA PIRAT ! - masakra...

czy policjanci powinni odpowiadać za naruszanie przepisów pojazdem nieoznakowanym nie jadącym na sygnale?

tak
30
70%
nie
13
30%
Razem głosów : 43

27 Sie 2009, 18:16

Widzę,że do niektórych ciężko dociera mój przekaz,mówiący,że nie chodzi o pozbycie się policji tylko o ulepszenie toku jej działań,zwłaszcza,że obecne zagrażają zarówno namierzanemu jak i osobom trzecim,jadącym przepisowo obok nich.No ale cóż...skoro masz coś do mojej głupoty,pomyśl o swojej..ludzie wyjeżdżają z Polski niechętnie,jeśli pracują w wielkich koncernach,a firma potrzebuje godnych przedstawicieli,ale wyjazd z powodu trudnej sytuacji? dla osób myślących w Polsce jest praca i to dobrze płatna,najwyraźniej w Twoim wypadku to myślenie nie występowało.Całe szczęście,że USA to kraj wielkich możliwości i byle kto może się dorobić.Może i u nas kiedyś tak będzie.a co do przepisów w stanach to z tego,co wiem ograniczenia są tam logicznie dostosowywane,a nie tak jak u nas byle postawić znak i mieć gdzieś..w USA ponoć ograniczenie mówi o rzeczywistej prędkości jaka jest bezpieczna dla danego odcinka,a u nas...niestety...
Widać niezbyt często bywasz w Polsce...
p.m.s.n. - policji mówimy stanowcze nie
p.m.s.n.
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

27 Sie 2009, 18:31

psmn taki z ciebie myslący człowiek? a ja myślę ze jesteś zwykłym cwaniakiem któremu się wydaje że Pana Boga za nogi chwycił, założyłeś ankietę z której nic nie wynika, a dlaczego? bo pytanie jest źle zadane. wynika z tego jakoby policja wyprawiała na drodze co im się rzewnie podoba i nie podlegają pod żadne przepisy, wszystkich co się z tobą nie zgadzają wyzywasz od głupków i bezmózgów, policja w pl znacznie poprawiła swoją działalność w ostatnim czasie, ma lepszy sprzęt i prawidłowo się nim posługuje, takie jest moje zdanie
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

28 Sie 2009, 12:13

bodziokardasz napisał(a):psmn taki z ciebie myslący człowiek? a ja myślę ze jesteś zwykłym cwaniakiem któremu się wydaje że Pana Boga za nogi chwycił, założyłeś ankietę z której nic nie wynika, a dlaczego? bo pytanie jest źle zadane. wynika z tego jakoby policja wyprawiała na drodze co im się rzewnie podoba i nie podlegają pod żadne przepisy, wszystkich co się z tobą nie zgadzają wyzywasz od głupków i bezmózgów, policja w pl znacznie poprawiła swoją działalność w ostatnim czasie, ma lepszy sprzęt i prawidłowo się nim posługuje, takie jest moje zdanie

Racja . . .

p.m.s.n. trzeba było tak odrazu, a nie wyzywać wszystkich . Z Twoich komentarzy na temat policji jak wół wynika, że uważasz się za kogoś mądrzejszego i lepszego . Widzę,że do niektórych ciężko dociera mój przekaz, dochodzi i to bardzo dobrze tylko napisz to jak człowiek nie wyzywaj wszystkich od właśnie "bezmózgów", problem lub zapytanie przedstaw spokojnie i po przemyśleniu czy Twoja wypowiedź ma wogóle sens.

Twoim wypadku to myślenie nie występowało. Też odnosze czasem takie wrażenie :mrgreen: , trudna sytacja rodzinna to moja trdna sytacja rodzinna, nie powinieneś mi wytykać gdzie pojechałem i dlaczego, pojechałem tam i jestem z tej decyzji bardzo zadowolony.

Może i u nas kiedyś tak będzie.a co do przepisów w stanach to z tego,co wiem ograniczenia są tam logicznie dostosowywane,a nie tak jak u nas byle postawić znak i mieć gdzieś..w USA ponoć ograniczenie mówi o rzeczywistej prędkości jaka jest bezpieczna dla danego odcinka,a u nas...niestety... Tu sie z Tobą zgodzę, ale od wielu lat stan polskich dróg, pracy drogówki i oznakowanie; chyba się poprawia, nie możliwe by przez tyle lat nic się nie ruszyło .

Widać niezbyt często bywasz w Polsce... A tu się zdziwisz . ! :mrgreen:
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

08 Mar 2010, 16:37

dyniadynia123 napisał(a):http://a6a8.skroc.pl Nowe radiowozy w Uwaga pirat warto wiedzieć

Nie klikajcie ;]
Ostatnio edytowany przez .RadziU., 08 Mar 2010, 23:30, edytowano w sumie 1 raz
.RadziU.
Nowicjusz

08 Mar 2010, 18:09

Jeżeli chodzi o policje :D to ile razy jeżdżąc teraz po 300km dziennie widzę jak to chłopaki mundurowi sobie pomykają :P nowa kia to i 170km/h pójdzie :P mam gdzieś nawet filmik jak sobie jadą a ja za nimi no ale niestety clio szybciej się nie dało :D a ile razy policji mrugałem światłami żeby włączyli bo im się zapomniało :P Taki już ich urok :P Jak oni sami przepisów nie przestrzegają to po co każą mandatami za takie same przewinienia kierowców??

Co do Uwaga Pirat to najbardziej śmieszy mnie sytuacja kiedy łapią kierowcę z CB i sami się z tego śmieją mundurowi.... To co nikt nic nie mówił na radyjku?? A no mówił ale nie zwracałem uwagi :P To po co kupować???

Ale powiem wam szczerze jak by mnie złapali moją clio teraz to od razu idzie na lawete :P Szyba na pół pęknięta jak dostałem w zimę bryłą śniegu z Tira... Druga sprawa luzy na kierownicy jak w co niektórym Starze :P .... OC gdzieś w firmie posiali... no i ten drążek koło lata jak miało by zaraz odpajść :P
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...
    Rimac C_Two - elektryczny supercar
    Rimac C_Two to elektryczny supercar produkowany przez chorwacką firmę Rimac Automobili. Jest to jeden z najbardziej zaawansowanych samochodów na świecie, oferujący niezrównane wrażenia z jazdy i niezwykle wysoką ...