barol91 napisał(a):w db stanie
Frugo napisał(a):Nie wymagaj od 12-15 letniego auta bezawaryjności
Frugo napisał(a):w miarę ciekawy
trochę mnie przeraziły te wypowiedzi, mam nadzieję, że niepotrzebnie
![Smile :)]()
Po prostu nie chciałbym kupić samochodu, do którego musiałbym dokładać sporo pieniędzy. Nie orientuję się ile takie naprawy, które mogą mnie spotkać w początkowym okresie (powiedzmy rok-dwa), wynoszą. Czy mieszczą się w granicach do 500-1000 zł czy też są znacznie wyższe...
barol a jaka jest różnica w Twoim pojęciu między stanem dobrym a bardzo dobrym? Bo ciekawi mnie dlaczego akurat tego przymiotnika jako oceny użyłeś
barol91 napisał(a):unikaj silnika 1.0
do tej pory czytałem, że jest mało dynamiczny. Ale czy wiąże się też z większą usterkowością? Bo spora część Cors ma właśnie silnik 1,0.
Pozwolę sobie poruszyć jeszcze jedną kwestię (jeśli uważacie, że powinien być to oddzielny temat, to przepraszam, najwyżej założę lub niech ktoś rozdzieli).
Co uważacie o kupnie samochodów, które zostały sprowadzone przez kogoś, potem użytkowane na polskich drogach, a teraz są sprzedawane? Znalazłem ofertę takiej Corsy, które rok temu została sprowadzona z Niemiec od pierwszej właścicielki i użytkowana przez rok w Polsce przez kobietę. A teraz ktoś chce ją sprzedać.
Do tej pory unikałem jak ognia takich samochodów (pewne obawy), ale być może jednak nie jest to takie złe. Chciałbym poznać wasze opinie.