Używane, oszczędne auto do 70tyś

23 Wrz 2020, 17:42

Cześć,

poszukuje auta głównie na trasy (200km dziennie) zakres cenowy do około 70tyś (chyba że warto dołożyć parę tyś). Ważne aby miało przebieg max 100tyś i silnik diesla. Ewentualnie benzyna pod założenie gazu ale nie mam pojęcia jaki silnik się nadaje.
Fajnie jak by miał automat.

Z tego co się orientuje to albo bmw1 albo audi a3 mieszczą się w budżecie. Jeśli macie inne propozycję to proszę o pomoc.

Pozdrawiam :)
agar
Nowicjusz

Auto: nie mam

23 Wrz 2020, 18:29

agar napisał(a):Ewentualnie benzyna pod założenie gazu ale nie mam pojęcia jaki silnik się nadaje.

Teraz to praktycznie żaden. Zostają najsłabsze jednostki w niewielkich autach. Biorąc pod uwagę w miarę sensowne wybory "na trasę" to zostają toyoty z 1.6/132

agar napisał(a):Z tego co się orientuje to albo bmw1 albo audi a3 mieszczą się w budżecie.

Pewnie jakiś chevrolet camaro też się mieści, kwestia tego czego oczekujesz od auta. Osobiście wolałbym coś większego niż a3 na trasę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Wrz 2020, 22:54

Obecnie jeżdżę 370z więc wolał bym coś tańszego w eksploatacji i wygodniejszego na te trasy. Więc mustangi v6 i inne odpadają.
agar
Nowicjusz

24 Wrz 2020, 09:11

S60 D4 w zupełności Ci wystarczy, budżet madz sensowny na to auto
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

25 Wrz 2020, 14:55

Nie ma zbyt wielu s60 w dieslu w tej cenie. Pytanie jak sprawa sie ma z v40, warto?
agar
Nowicjusz

25 Wrz 2020, 23:08

V40 znajdziesz bez problemu, z s/v 60 raczej tez nie powinno byc kłopot. Odezwij się na priv poszukamy
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...
    Toyota GT 86 (od 2012) – dziedziczka Hachi-Roku
    Z legendy modelu AE86 garściami czerpie współczesna, produkowana od 2012 roku Toyota GT86. Podobnie jak słynna Hachi-Roku, ma tylny napęd, świetnie się prowadzi i jest szybka, pomimo że pod maską zamontowano umiarkowanie ...