Volkswagen golf plus 2006r. Programowanie kluczyka

09 Sty 2017, 10:43

Witam,
Mam pytanie odnośnie programowania kluczyka do volkswagena golfa plus. Wymieniłem baterię w kluczyku, ale niestety rozkodował się i nie mogę otwierać auta. Posiadam drugi kluczyk, który jest zakodowany i działa poprawnie, ale bateria w nim też już jest słaba. Chciałbym zaprogramować kluczyk, tylko żadna ze znajomych przeze mnie metod nie działa. Czy ktoś zna sprawdzoną metodę na zaprogramowanie kluczyka w tym modelu? Czy w ogóle mogę zrobić to na własną rękę, czy muszę udać się do jakiegoś serwisu?
Dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)
GrzesiekK126
Obserwowany

Auto: Nie mam

09 Sty 2017, 14:40

Piszesz że "żadna ze znajomych przeze mnie metod nie działa" więc najlepiej jak byś podjechał do kogoś to ci wprogramuje ten kluczyk VAGiem. Czasem jest zaprogramowana maksymalna ilość kluczyków i bez VAGa nic nie zrobisz bo trzeba najpierw jest usunąć i zaprogramować tylko te z których będziesz korzystał. Przyszykuj sobie baterie do drugiego kluczyka i jak pojedziesz na programowanie to niech ci od razu zaprogramują ten drugi z nową baterią (tylko nie wymieniaj jej wcześniej żebyś miał choć jeden działający kluczyk :))
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...
    Pierwszy samochód hybrydowy Toyoty - czy był nim ...?
    Toyota i hybrydy? Pierwsze nasze skojarzenie to Prius. Słusznie, bo model ten już 20 lat temu przetarł szlak dla seryjnych pojazdów hybrydowych. Z roku na rok jest ich coraz więcej: Yaris, Auris, RAV4, Toyota C-HR, ...