Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
JerzyB333 napisał(a):Mialem pare lat temu s40 1,9 td 90km(silnik renault 1997) i 1,9 d 102 km(2002)
Wiec jak masz pytania to wysle Ci na pw moja rozmowe z innym forumowiczem zainteresowanym zakupem wlasnie s40
mojsamochod napisał(a):W samochodzie z tamtych lat nie obawiaj się Forda. Samochód jest bezawaryjny ale jak już coś się zepsuje to trzeba liczyć się ze sporymi kosztami części. Wyciszenie dobre, komfort podróżowania zadowalający. Jednym słowem auto godne polecenia.
piotrauto napisał(a):akutat na czym ale na tych 2 autach to ja sie znam bo je mam
czyli volvo s40 1996 1,8 115 benzyna
i vw passat b5 1,6 101km benzyna
i powiem Wam ze jazda passatem a volvo to jest porównanie jak jazda maluchem a mercedesem s klasą
volvo s40 jest bardzo sztywne, jakby zawieszenia nie miało na byle jakich dziurach juz wali, tłucze, hałasuje i czuc
jedzie sie jak na wozie drabinastym, 0 komfortu, 0 resorowania, wszystko wali i to bardzo głośno i czuc nawet łączenia aslfaldu, pasażerami rzuca, jest głośny od silnika, kół, skrzyni biegów, zawieszenia a powyżej 100km/h bardzo wieje wiatr z każdej strony go słychać
passat jest duzo większy w środku i jedzie sie nim jak na poduszkowcu, przez dziury sie przelatuje jak na dywanie latającym, zawieszenie jest duzo miększe, troszke sie przechyla na boki, volvo wcale, jednak nic nie czuc mozna jezdzic przez dziury o wiele szybciej, jest cichy, dziur nie slychać i jest o wiele bardziej komfortowy
na usterkowośc ani na volvo ani na vw nie moge narzekać
jednak silnik passata jest o wiele zrywniejszy mimo ze ma 14km mniej
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO