VOLVO V40 PROBLEM Z ELEKTRYKĄ POMOCYYYY

12 Mar 2015, 13:50

Witajcie jestem Ola nie zrażajcie się ze jestem kobietą :D lecz czynnie naprawiam swoje volvo v40 . Mianowicie jestem po wymianie alternatora wcześniej zas wymieniłam regulator napięcia ... podczas j jazdy nie ładuje mi się akumulator A na pomierniku jest ładowanie , choć on jest sprawny . coś mi robi spięcie przekręcam kluczyk i załącza mi się wentylator na kilka sekund choć jest wyłączony i po wyłączeniu zapłonu to samo załącza się i przycicha , mało tego przed wymianą alternatora już nie załączał mi się alarm . jakiś czas temu przerabiałam Lampy na zwykłe h7. nie wiem co jest przyczyną. Nie mam pojęcia od czego zacząć pasek klinowy idealnie nałożyłam chodziło ok przez 2 dni a teraz pojechałam do pracy po 8 h wsiadam odpalił wjechałam do garażu i ok
ale mysle a przestawię się inaczej ja chcem zapalić a tu martwo .... POMOCYYY Panowie i może Panie ale osobiście wole jak Pan mówi bo zrozumiem :) POZDRAWIAM

Czytaj więcej wyladowuje-mi-akumulator-pomocy-vt83263.htm#ixzz3UAgYLMkq
olamechanik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VOLVO V40
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Mar 2015, 01:20

I DOSZŁAM DO TEGO :D STOPIŁA SIĘ ŚRUBKA która wychodzi z CEWKI ROZRUSZNIKA wyczyszczone podkładki miedziane dane dokręcone i wszystko gra. :naughty: Zobaczymy za jakiś czas
olamechanik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VOLVO V40
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Mar 2015, 10:59

Dzięki za odpowiedz, co było przyczyną - być moze kiedyś komuś się przyda :ok:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...
    Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...