Piotrze nie kombinuj ,spalanie gazu masz ok.biorąc pod uwagę proporcje do spalania benzyny,jeśli chodzi o ilośc gazu ,który mieści się w butli to wiedz sobie,że bardzo duży wpływ na to ma połozenie tzn.ustawienie butli ,chodzi o to pod jakim kątem jest zegar(ile stopni),ja jestem już po wszelakich eksperymentach.Naturalnie pod okiem Migaza bo sam bym się trochę bał.Okazało się,że jeżeli pobór jest nie w tym miejscu co trzeba to nie dość ,ze nie wypalisz całego gazu to w pewnej sytuacji LPG może ci się nalewać na maksa czyli tyle ile mieści butla
![Shocked :shock:]()
(kilka razy tak zatankowałem ,zacząłem po trochę przekręcać ją tak,ze zegar zbliżał się do podłogi bagażnika,teraz mam prawie w połowie butli.zaczęło mi po trochę mniej gazu wchodzić ,teraz butlę sobie tak ustawiłem,że wchodzi mi 25,5 l LPG a butlę mam 30 l
![Very Happy :grin:]()
Naturalnie jest tam przy zaworach regulacja poduszki powietrznej (klucz imbusowy) ale jeśli od samego początku tobie tego gazu wchodzi zbyt mało to ja podejrzewam,ze butlę masz zle ustawioną!Jeśli znów butla będzie zle ustawiona w drugą stronę to gazu będzie ci wchodziło tylko np.15l,też tak miałem.
![Wink :wink:]()