VW Passat- kody climatronik

15 Lut 2015, 22:32

Witam serdecznie stałem sie posiadacza Passata B5 dziś troche poczytałem o błędach w climatronicku u mnie pojawiły sie nastepujące 256, 4fa, 332,538, 318 tylko nie mam pojęcia co one oznaczają jak je wykasować? Z góry dzieki za pomoc

Prosiłbym również ewentualnie o instrukcje szukałem ale do wiekszosci linki juz wygasły
mangi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 03 1994
Auto: obecnie nie mam

16 Lut 2015, 11:37

mangi napisał(a):Prosiłbym również ewentualnie o instrukcje szukałem ale do wiekszosci linki juz wygasły

Kłamiesz - w google jest tego pełno.
Co do samych błedów, to proponuję pojechać do serwisu, bo to nie takie proste:
318 - zadziałał czujnik ciśnienia klimatyzacji - niemoniecznie czujnik musi być uszkodzony - może to byc np. niepracujący wentylator lub brak czynnika chłodzącegow układzie.
4FA- silniczek recylkulacji powietrza - coś jest nie tak z obiegiem wewnętrznym.
Reszta też jest w necie, trzeba tylko pozukać. Ale ogólnie i tak bez serwisu się chyba nie obejdzie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...
    Lexus LM - czy to będzie flagowa limuzyna czy crossover?
    Lexus zarejestrował w amerykańskim urzędzie patentowym znaki towarowe LM 350 i LM 300h. Liczby w tych oznaczeniach pozwalają łatwo odgadnąć, że dotyczą one pojazdu w wersji z napędem konwencjonalnym i hybrydowym, natomiast ...