Vw polo III 1.0

07 Maj 2013, 22:58

Witam, jestem tutaj nowa :) Mój problem z autem wyglądał następująco: dojeżdżając do skrzyżowań gdy wciskałam sprzęgło i hamulec traciłam obroty do ok 500. Czasem zdarzało się, że auto zgasło. Próbując odpalić, zapalał tylko na ok. 2 sek i silnik gasnął. Do tej pory zdarzało się to tylko gdy był nagrzany, lub gdy długo postał na słońcu. Po jakimś czasie dochodził do siebie i było ok. Teraz stał 4 dni i pomimo chłodu nie zapalił. Po zaprowadzeniu do mechanika wymienił mi jakąś część od zapłonu, nie wiem do czego ona służy. Skasował za to 220 zł, czy to za dużo? I co to za część. Z góry dziękuję za pomoc :) [link wygasł]
[link wygasł]
BrianK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: Vw
Silnik: 1,0 45KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

07 Maj 2013, 23:22

[link do oferty na Allegro wygasł]
Cena za Hall zależy od firmy, oryginał to Bosch kosztuje więcej.
andrzej_124
Stały forumowicz

07 Maj 2013, 23:38

BrianK napisał(a): Skasował za to 220 zł, czy to za dużo?

Nie rozumiem Twojego zapytania ......Masz problem zgodny z tematyką działu - problemy techniczne , czy finansowe ? Czego oczekujesz ? Ze za drogo ? Forum , internet nie jest do rozwiązywania problemów przy relacji mechanik - klient
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

08 Maj 2013, 00:21

Okej, dziękuję za odpowiedź ;)
BrianK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: Vw
Silnik: 1,0 45KM
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 ciekawostek na temat Toyoty
    Toyota to dziś największy koncern motoryzacyjny świata i jedna z największych firm na naszym globie pod względem przychodów. Japońska marka odnosi sukcesy na rynkach od Ameryki, przez Europę i Azję, aż po Australię. ...