Warto się pakować w Renault ???

16 Cze 2009, 14:12

z tego co wiem to cala elektryka pada najczesciej
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Cze 2009, 15:46

Witam, w rodzinie posiadam renault lagune z 2003 roku od okolo roku. Szczerze poza podstawowymi wymianami przy kupnie nic przy niej nie robilem, nie wymienialem itp. Chociaz ostatnio zepsula mi sie szyba od pasazera. Tzn nie otwiera sie do konca. Ale mysle ze jest bo blahostka ktora wymienie przy jakims wiekszym przegladzie w serwisie. A tak ogolnie co do laguny to naprawde samochod bardzo wygodny, choc troche denerwuje trzeszczace czasami elementy ;)
Pozdrawiam
hubercik
Nowicjusz

16 Cze 2009, 17:00

Moim zdaniem te Laguny są dobrymi i napewno ładnymi autami. Mam taką tylko ze ten starszy model i nie nażekam. Komfort jazdy nieporównywalny z niemieckimi autami ;]
nerana112
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

16 Cze 2009, 20:20

Tak to prawda ,wyeliminowano wiele mankamentów w tym samochodzie,pozostała tylko jedna denerwująca rzecz nie poprawiona a mianowicie turbosprężarka,szwankuje także elektronika.Jeśli będziesz dostojnie tym samochodem jeżdził ,bez katowania,będziesz lał paliwo na dobrych stacjach,wysokiej jakości olej silnikowy ,będziesz umiejętnie i delikatnie rozgrzewał oraz chlodzil turbinkę,nie bedziesz się starał udawać Kubicy,to ten samochód cie bedzie cieszył ,bo Laguna II ma wiele zalet!

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 20:24 ]
Ach czesciej wymieniaj filtr paliwa niz to jest zalecane ,stosuj filtry pioniera w tej dziedzinie,firmy MANN! :!: Pamiętaj o tym ,że filtr ,dobry filtr paliwa to podstawa przy układach paliwowych tak zaawansowanych,nieodpowiednia drozność i pompa strzela!Co jeszcze chcesz wiedzieć o Lagunie?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Cze 2009, 22:56

no w sumie o to mi chodzilo co napisales. zastanawia mnie jeszcze strzynia i zawieszenie bo tez troche o tym slyszalem
papkin
Początkujący

17 Cze 2009, 20:16

Zmieniono tylne zawieszenie,bazuje nadal na belce skrętnej ale drążki skrętne zastąpiono spręzynami.W przednim zawieszeniu zużywają się łaczniki stabilizatora,słabym punktem tylnej belki są dwa główne silentblocki,nigdy nie słyszałem by skrzynie biegów były felerne i kłopotliwe.Bezpieczny samochód 5 gwiach w testach NCAP.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai skutecznie broni swojej pozycji w Europie
    Najnowsze dane Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Pojazdów ACEA, dotyczące wolumenu rejestracji nowych samochodów pokazują, że udział w rynku europejskim firmy Hyundai w pierwszym kwartale 2013 ...

22 Cze 2009, 23:08

bylem dzisiaj na jezdzie probnej i u mechanika i...
--po jezdzie niby spoko troche dziura zanim turbo sie zalaczy ale nigdy nie jezdzilem jeszcze dieslem wiec nie wiem czy tak ma byc
-- mechanik powiedzial ze wszysto ok a do wymiany mam: klocki przod, paski, el. szybka od kierowcy i cos turbinka troche zabrudzona od oleju ale narazie nie wie czy to tylko uszczleka czy cos powazniejszego, no i oponki do wymiany i ciagle pali sie lampka od abs ale jest on sprawny wiec jakas wina kompa, reszta spoko tzn. podwozie

cena 22000zł mechanik mowil ze warto za te pieniadze ale pozniej zszedlem na 20.500zł warto czy nie wedlug was ????
papkin
Początkujący

22 Cze 2009, 23:43

A jaki rok tej Laguny? Tak czy siak cena nie jest wygórowana :)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2009, 00:13

1.9 dci 2004r.
papkin
Początkujący

23 Cze 2009, 01:04

Zdecydowanie sie opłaca
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2009, 10:34

Opłaca się i to bardzo żadnej innej laguny w tej cenie nie znajdziesz
Konradoo7xxx

23 Cze 2009, 11:19

Laguna 2004r to juz poprawione wiec czemu nie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012