REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Większość o tym też pisze. Jednak niemożliwym jest kontakt z każdym autem, jakie się tu przewija. Bazujemy również na opiniach rodziny i znajomych, różnych publikacjach, innych forach, których jesteśmy członkami. Reszta to też "samodoskonalenie" się, czyli śledzenie rynku i w.w for.bonifacy napisał(a):Dobrze by było aby każdy napisał jaki ma bagaż doświadczeń , praktycznych i teoretycznych
A co to ma do rzeczy powiedz mi?bonifacy napisał(a):Nie za bardzo do mnie przemawia ogólna porada od osoby która w profilu ma wpisane że ma 126p i inne auto które które jest ogólnie nie polecane
A czemu Ty nie założyłeś tego tematu w "off top "bonifacy napisał(a): skoro znacie się znacie na motoryzacji dlaczego nie piszecie w dziale problemy techniczne ?
j.wbonifacy napisał(a):Kolejne pytanie - co napiszecie w niedalekiej przyszłości o jednostkach małolitrażowych , o trzech cylindrach ?
bonifacy napisał(a):Dobrze by było aby każdy napisał jaki ma bagaż doświadczeń , praktycznych i teoretycznych.
bonifacy napisał(a):Nie za bardzo do mnie przemawia ogólna porada od osoby która w profilu ma wpisane że ma 126p i inne auto które które jest ogólnie nie polecane.
bonifacy napisał(a):Dalsze pytanie - skoro znacie się znacie na motoryzacji dlaczego nie piszecie w dziale problemy techniczne ?
bonifacy napisał(a):Kolejne pytanie - co napiszecie w niedalekiej przyszłości o jednostkach małolitrażowych , o trzech cylindrach ?
no niekonieczniekkamykk napisał(a):Jest też powiedzenia na tym forum "Rocznikiem się nie jeździ", którego niestety ja osobiście nie popieram. Rocznik, to też przebieg
mike1735 napisał(a):mój Focus jest z 2008r a ma nalatane nieco ponad 82k
w zasadzie wiedza pasjonatów/hobbystów jest więcej warta niż inżyniera, który skończył 3 kierunki na polibudzieartur73 napisał(a):nie jestem mechanikiem czy inżynierem,a pracownikiem mundurowym budżetówki i z wykształcenia historykiem o "specjalizacji Polska Piastów i Słowiańszczyna"
mike1735 napisał(a):Bo inżynierek wyliczy Ci jakiś współczynnik zmęczenia materiału i na tej podstawie określi, że 15 letnie auto jest do wyrzucenia, a pasjonat, że jak najbardziej warto kupić takie kilkunastoletnie wozidło bo jest lepsze od tych nowych parchów
jasne, że jest, jednak w pewnych przypadkach jest nie miarodajne. Porządne materiały w 15 letnim aucie są o wiele więcej warte niż jakieś g.no z recyklingu w kilkuletnim, mimo że jeździ po drogach te 15 latkkamykk napisał(a):A Twoim zdaniem nie ma takiego pojęcia jak zmęczenie materiału
nie miałem na myśli fanatyków, jednak ludzi, dla których motoryzacja to hobby i lubią o niej czytać, poszerzać wiedzę, kształcić się na własną rękękkamykk napisał(a):Co do zdania pasjonata/hobbysty to jak najbardziej w porządku, byle mu jego pasja nie przesłoniła świata