Woda w silniku w CC700

19 Lip 2006, 14:24

Kolega sprawiał wrażenie jakby się znał co sie okazało że jest kompletnym nieudacznikiem jezeli chodzi o sprawy auta(jeszcze mówi ze mi tylko połowe za to da :evil: )spuściłam już ta mieszanke z silnika(to znaczy mój tata) ale nie wiem czy jest sens kupować nowy filtr i olej bo myśle ze i tak nie odpali bo wczesniej już nie chciał odpalić, nawet nie krecił. Pozdrawiam
Kamila28

• 19 Lip 2006, 21:18

Kamila28 napisał(a):Kolega sprawiał wrażenie jakby się znał co sie okazało że jest kompletnym nieudacznikiem jezeli chodzi o sprawy auta(jeszcze mówi ze mi tylko połowe za to da :evil: )spuściłam już ta mieszanke z silnika(to znaczy mój tata) ale nie wiem czy jest sens kupować nowy filtr i olej bo myśle ze i tak nie odpali bo wczesniej już nie chciał odpalić, nawet nie krecił. Pozdrawiam
    Wynika z tego że jak nawet nie chciał zakręcić to że masz już zatarty silnik. Trzeba spróbować przekręcić wałęm i zobaczyć czy wogóle chce się obrócić. Bo jak nie to nie ma sensu zalewać nowym olejem tylko go oddac do mechanika niech naprawi i po naprawie dopiero zalać nowy olej i wymienić filtr. Tego kolesia dalej ciśnij niech ci zwraca wszystkie koszty...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

03 Lis 2009, 18:02

Nie wierze zeby to kolega ci wlal wode do oleju.Sama wlalas ale wstyd sie przyznac.Nie straszcie kobiety.Ja mialem podobnie w Passacie 1,9 TDI.Kupilem uzywane auto po ...kobiecie .Ona nie zauwazyla ze jej nie dziala czujnik temperatury.W zwiazku z tym przegrzala silnik i poszla glowica.Jezdzila na tym kilka miesiecy.Ja kupilem od niej to auto z juz wypalonymi dziurami w glowicy.Auto mialo caly czas kopa jak rakieta-to chce podkreslic.Dymilo sie z rury.Majac do wyboru regenerecje glowicy i zakup innego silnika-wybralem druga opcje.Kosztowalo prawie tyle samo.Doszla jeszcze wymiana turbodoladowarki-ale itak musialbym ja wymienic.
    W twoim przypadku po zalaniu woda silnika-po prostu wypusc wszystko z silnika.Zalej nowym olejem i po przejechaniu 1000 km zrob ponowna wymiane.To wszystko.
    murdock
    Nowicjusz

Miejscowość: Poznan