Współwłaściciel pojazdu - problem

02 Wrz 2010, 16:53

Hej,

Mój dziadek zakupił używany samochód i podpisał umowę. Na umowie jest jako kupujący (właściciel). Mam pytanie, czy ja jako młody kierowca (prawko 2010 rok) mogę zostać współwłaścicielem pojazdu? Czy żeby być współwłaścicielem samochodu to muszą się znaleźć także i moje dane na umowie? Jak to wygląda? Czy wystarczy, że dziadek jest na umowie, a sprawy związane z współwłaścicielem pojazdu załatwić w wydziale komunikacji?

PS. Chodzi dokładnie o zniżki na ubezpieczenie dla mnie :)

Dzięki za pomoc.
meteor1988
Nowicjusz

Miejscowość: drohiczyn

02 Wrz 2010, 17:28

Skoro już kupił, to teraz może zrobić na Ciebie darowiznę (chociażby jeden procent wartości samochodu) i staniesz się współwłaścicielem ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

02 Wrz 2010, 22:39

meteor1988 napisał(a): Czy wystarczy, że dziadek jest na umowie, a sprawy związane z współwłaścicielem pojazdu załatwić w wydziale komunikacji?

Tak.Niech dziadek zrobi darowizne dla Ciebie np.50/50 jeszcze przed złozeniem dokumentow w WK i masz sprawe załatwioną... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...
    BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...