Wyciek oleju do wspomagania kierowniczego

14 Cze 2018, 20:07

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie znam się na samochodach, ale mam taki problem gdyż wycieka mi jak na obrazku w tym miejscu olej od wspomagania. Problem jest taki, że może ktoś z was wie jak te części się nazywają? Chodzi o te dwie metalowe rurki które zaznaczone są na obrazku. Czy one może mają jakąś nazwę, abym mógł je zakupić?
Mleko433
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 1994
Auto: Renalt Laguna I

14 Cze 2018, 21:01

Mleko433 napisał(a): abym mógł je zakupić?
Jestes pewny ze to jest wyciek z tych przewodów matalowych/korozja itp/ :?: :?: Ja podejrzewam ze to moze byc wyciek na łączeniu-śrubach znajdujacych sie wyzej.Zeby byc pwenym nalezy to dokładnie umyć-wyczyscic i wtedy dopiero kuknąc co bedzie się dzialo....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Cze 2018, 21:21

Byłem z tym u mechanika i powiedział, że to z tego wycieka. Tylko za cholere nie wiem jak to się nazywa, żeby tę część kupić czy poszukać na szrocie.
Mleko433
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 1994
Auto: Renalt Laguna I

14 Cze 2018, 21:50

Wydaje mi się, że powiedzieć trzeba w sklepie rurki od wspomagania do tego samochodu i dobiorą Ci coś.
gber44

14 Cze 2018, 22:30

Te rurki są integralną częścią z przekładnią kierowniczą . Podejrzewam że nie kupi się ich jako część zamienną.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...
    Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...