Około 3 tygodni temu naładowałem akumulator.
Dziś na trasie po przejechaniu ok. 40 km samochód zaczął zwalniać.
Zatrzymałem samochód i ponownie przekręciłem kluczyk w stacyjce żeby uruchomić ale niestety już sie nie dało, bo akumulator został praktycznie całkowicie wyładowany.
Jak to mozliwe, że akumulator tak szybko sie wyładował ??
No cóż..... mnie to samo spotkało podczas powrotu z wczasów . Alternator przestał ładować i akumulator rozładował się do zera . W Twoim autku będzie prawdopodobnie to samo.
Witam, ja takie same objawy miałem w astrze I, przyczyną były przepalone diody w alternatorze. Jeśli są one przepalone to samochód pobiera cały czas prąd z akumulatora. koszt samych diód w moim przypadku wyniósł mnie 130zł. Ja do czasu naprawy zdejmowałem kleme z akumulatora ale miałem diesla tak więc to w moim przypadku zdawało egzamin ale w przypadku benzyniaków niestety juz nie da rady
POZDR
Milion kilometrów Mitsubishi Carismą! Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
53 Nissany NV200 zakupione przez GDDKiA W wyniku rozstrzygniętego przetargu nieograniczonego zorganizowanego przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie na dostawę 53 szt. samochodów patrolowych z przeznaczeniem dla 16 Oddziałów ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.