Wymiana reduktora

18 Lis 2010, 19:21

Siema , Tym razem chodzi mi o taką sprawe mianowicie o wymiane reduktora. mam kupiony nowy reduktor tomasetto asterik 100hp z wszustkimi czesciami .chodzi mi tu o odkrecenie wlotu gazu do reduktora o ten przewód miedziany .W nowym reduktorze mam naktretki nowe do wejsca do reduktora a starego nie moge sciagnąc moze ktos mi pomoze jak to załozyc .. kto pomoze ?.. albo moze coś innego jak uszczelnic leciutko ulatniajacy sie gaz z tego wejscia do reduktora ?
Stalinm759
Nowicjusz

Miejscowość: Dobra

18 Lis 2010, 19:38

kiedys wymienialem zawor do tankowania ,w zestawie byla nakretka ktora nakadalo sie na przewod miedziany i w momecie dokrecania nakretka zgniatajac przewod uszczelnia polaczenie ,aby ta stara nakretke po odkreceniu sciagnac poprostu musialem odciac kawalek przewodu ,jak najblizej nakretki zeby nieskracac zabardzo przewodu.Mysle ze to oto chodzi ,podobne polaczenie bedzie na obu koncach tego miedzianego przewodu.jesli sie myle napewno ktos mnie poprawi:)
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

18 Lis 2010, 19:46

a jest takie coś na allegro ?
Stalinm759
Nowicjusz

19 Lis 2010, 09:36

Stalinm759 napisał(a):a jest takie coś na allegro ?

... chodzi o to ... [link do oferty na Allegro wygasł]
... kupisz je w pierwszym sklepie z częściami do lpg ...
... zaleca się obcinanie przewodu takim sprzętem - aby opiłki nie wlazły do instalki ...
[link do oferty na Allegro wygasł]

... pozdro ... :lol: :lol:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

19 Lis 2010, 17:48

ta zawleczke sie zakłada na drut czy jak no ja niewiem

[ Dodano: 20 Listopad 2010, 18:20 ]
:(

[ Dodano: 26 Listopad 2010, 17:17 ]
i to ma zacisnąc drut ?
Stalinm759
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
    Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...