Lpg generacja III a IV

22 Lis 2010, 09:44

jakie sa roznice miedzy III a IV generacja instalacji lpg? jakie sa roznice techniczne i wyczuwalne? jak roznica spalania, mocy itp? roznica kosztow utrzymania? probowalem cos w necie znalsc ale wszedzie gdzie patrzalem te dwie generacje sa opisywane jednoczesnie i nie wiem co jest co
Matyj713
Nowicjusz

Miejscowość: Woj. Śląskie

22 Lis 2010, 10:05

Nie wiem czy ktoś jeszcze w ogóle zakłada instalacje III generacji ale może się trafia poczytaj troszkę tu czym się różnią - http://instalacje-gazowe-do-aut.pl/gene ... lacji-lpg/
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

22 Lis 2010, 10:20

koszt założenia podobny (IV gen trochę droższa) ale też oszczędniejsza, w zasadzie przeskok z II do IV był bardzo szybki i mało było tych instalek :wink:

jeśli zakładasz instalacje to poradze Ci jedno ;)
załóż najpopularniejszą instalke na rynku, i nie oszczędzaj na komponentach :wink: uwierz mi zwróci Ci się szybko
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

22 Lis 2010, 18:27

zamierzalem kupic auto z zalozona instalacja 3gen ale chyba jednak sobie daruje i poszukam czegos z sekwencja.
Matyj713
Nowicjusz

Miejscowość: Woj. Śląskie

23 Lis 2010, 00:27

Koszt założenia instalacji gazowej sekwencyjnej BRC to 2600,tyle zapłaciłam za instalacje do Laguny.Taką samą mam w Oplu i jestem zadowolona.Jak zatankuję za 50 zł to robię ok 300 km a mam ciężka nogę.Laguna nie wiem jeszcze ile weźmie mi gazu,bo coś się dzieje,gaśnie mi na gazie na wolnych obrotach..Jeśli dużo jeździsz to szybko Ci się taka instalacja zwróci.
Pozdrawiam
Magda
:)
Magda i Daniel
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Zachodniopomorskie