Wyprzedzanie na trzeciego

01 Lip 2010, 18:30

piotrauto napisał(a):
PrezesArtek napisał(a):
piotrauto napisał(a):no ale jesli jadę drodzą wąską to na trawe nie zjadę bo jeszcze uszkodzę zawieszenie
co innego na szerokiej

Powiem Ci tak samochód oddasz do dobrego mechanika i nikt nawet nie pozna, że było coś rozwalone a jak złamiesz kręgosłup i wylądujesz na wózku to już raczej nikt Cię nie poskłada do kupy więc wybieraj sam.

nigdy nie naprawi sie auta zeby było w takim samym stanie jak przed wypadkiem

na szerokiej szosie to nawet przy prędkościach powyżej 100-120km/h wyprzedzanie na trzeciego jest w miare bezpieczne, gorzej na takich dróżkach co ledwo 2 tiry sie mijają

Chyba cie poj....ło. Wyprzedzanie na 3ciego bezpieczne?
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

01 Lip 2010, 19:13

Wyłączam się bo szkoda palców i klawiatury.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

01 Lip 2010, 19:51

no zalezy jak ktos rozumie co to wyprzedzanie na trzeciego
sam powiedziawszy niewiem do końca co to jest

albo to jest wyprzedzanie auta gdy jedzie auto z przeciwka, jednak ten manewe mozna zrobic tylko na szerokich szosach

albo to jest wyprzedzanie auta przed nami i trzymanie sie zderzaka auta które też wyprzedza

albo to jest wyprzedzanie 2 aut naraz tak ze w 1 linii znajdują sie 3 auta tylko na szosach szerokich

albo to jest wyprzedzanie 2 aut za 1 razem ale to jest wg mnie dozwolone w polsce, czyli jade wąską drogą wyprzedzam auto patrze nic nie jedzie z przeciwka wiec biore za 1 razem 2 auta na raz

no i jakby przyjąc ze wyprzedzanie na trzeciego jest to wyprzedzanie auta na drodze jedniojezdiowej auta przed nami gdy jedzie auto z przeciwka, i przyjąc ze szosa jest szeroka to co w tym złego? nawet nie wjedziemy na przeciwny pas ruchu, auto przed nami nam zjedzie na pobocze my redukujemy bieg i wyprzedzamy, co w tym złego? ja nie widze żadnej niebezpiecznej sytuacji, i to jest bardzo dobry nawyk wśród kierowców, jak kierowca jedzie wolniej niz wszyscy to zjeżdza na pobocze a auta za nim spokojnie mogą go wyprzedzać i nawet nie wjeżdzać na przeciny pas ruchu nawet jesli nam zjedzie na pobocze tir
piotrauto
Stały forumowicz

01 Lip 2010, 20:47

No to już szczyt nie da się skomentować UWAŻASZ SIĘ ZA DOŚWIADCZONEGO KIEROWCĘ I NIE WIESZ CO TO WYPRZEDZANIE NA TRZECIEGO.
Jesteś żałosnym kolesiem bez rozumu w głowie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Rok produkcji: 2001

01 Lip 2010, 21:35

:shock:
Ok. jak ktoś nam zjedzie, ten co jedzie z naprzeciwka widzi co się dzieje i też zrobi troche miejsca i w taki sposób wyprzedzimy to nie ma w tym nic aż tak złego może, ale powiedzieć że wyprzedzanie na trzeciego jest bezpieczne? :???:

Z gościa który boi się wyprzedzać zmieniłeś się normalnie w demona szos... Ani jedno, ani drugie mądre- choć to pierwsze chociaż troche jest bezpieczniejsze.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

02 Lip 2010, 09:22

piotrauto - przecież jak sam napisałeś w temacie o przejeżdżaniu przez wodę, jesteś doświadczonym zawodowym kierowcą, a zadajesz takie pytania? To ty nam powinieneś w tym przypadku napisać, co to znaczy wyprzedzanie na trzeciego. Bo kto inny, jak nie doświadczony i zawodowy kierowca jak ty może to wiedzieć?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

02 Lip 2010, 10:11

no ja wiem, szczerze mówiąc to wyprzedzanie to mój ulubiony manewr na drogach
piotrauto
Stały forumowicz

02 Lip 2010, 10:17

Nie karm trola
Ostatnio edytowany przez elmo, 04 Lip 2010, 22:39, edytowano w sumie 1 raz
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

02 Lip 2010, 15:33

piotrauto napisał(a):no ja wiem, szczerze mówiąc to wyprzedzanie to mój ulubiony manewr na drogach

To jak wiesz to po co pytasz ?? :shock:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Lip 2010, 19:28

piotrauto napisał(a):no ja wiem, szczerze mówiąc to wyprzedzanie to mój ulubiony manewr na drogach

Wykonując taki manewr wyprzedzania na 3-go stwarzasz zagrożenie dla wyprzedzającego dla siiebie i dla jadącego z przeciwka a ty piszesz ,że to twój ulubiony manewr :shock: powinni ci zabrać prawko i to od razu. Dalej pozostawie to bez komentarza .... :!:
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Rok produkcji: 2002

02 Lip 2010, 21:41

piotrpz87, Zgadzam się:)

Ostatnio widziałem jak iveco prawie zmiótł z drogi Polówkę przy wyprzedzaniu Bo idiota z Iveco nie popatrzył do lusterka i też zaczął wyprzedzać :evil: Az mi serce do gardła pod skoczyło jak to widziałem :mad:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70

03 Lip 2010, 19:31

szczerze to nigdy nie tolerowałem , nie toleruje i nie bede tolerował wyprzedzania na trzeciego
jak dla mnie jest to jedno z najbardziej hamskich zachowań na drodze
i osobiście nigdy nie zrobie miejsca na drodze osobie która wyprzedza na trzeciego
ja wyznaje zasade że jak jedziesz po drodze to jedź swoim pasem a jak już wyprzedzasz to zjedź na przeciwny pas ( o ile jest wolny ) a nie jak niektórzy na trzeciego wyprzedzają bo myślą że kazdy im ustąpi
jak tak myslą to niech się cieszą że na mnie nie trafili bo ja bym im nigdy nie ustąpił
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

03 Lip 2010, 20:50

szybki200 napisał(a):niech się cieszą że na mnie nie trafili bo ja bym im nigdy nie ustąpił

Ale Ty poważnie czy se jaja robisz z piotraauto? :shock:

BTW
Wasze auta nie potrafia przenikać innych obiektów? Moje potrafi - gdyby nie to już dawno bym nie żył bo praktycznie nie wyprzedzam inaczej niż na trzeciego :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

04 Lip 2010, 12:28

Ja wyprzedzam tylko na trzeciego, rowem, polem, poboczem, na czołówę z tirami nieraz bo to jest w miarę bezpieczny manewr i mam nadzieję zawsze, że kierowca jadący z przeciwka też tą zasadę wyznaje. :mrgreen:

A tak serio to już nie wiem czy śmiać się czy płakać że tacy "zawodowi kierowcy" jeżdżą po polskich drogach.

[ Dodano: Nie Lip 04, 2010 12:30 ]

W której edycji NFS?
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van

05 Lip 2010, 14:59

moim zdaniem duzo bardziej niebezpieczny manewr niz wyprzedzanie na trzeciego jest wyprzedzanie naraz kolumny pojazdów np 5aut na raz za 1 razem mimo ze to w przepisach jest dozwolone
powinno być jasno w przepisach ze na drogach jedniojezdniowych mozna wyprzedzać za 1 razem maksymalnie 1 auto
piotrauto
Stały forumowicz