Wyższe wsiadanie do 50 tysięcy

09 Kwi 2025, 18:11

Dzień dobry, będę wdzięczny za Waszą pomoc w wyborze auta tylko z poniższych typów. Kwota zakupu to max 50 tysięcy, najlepiej diesel, manualna skrzynia biegów, nie starszy niż 10-11 lat. Dojazdy do pracy po kilkadziesiąt kilometrów, poza tym zwykłe codzienne użytkowanie. Trochę podglądałem, poczytałem i wybrałem właśnie te modele, żona zatwierdziła (wygląd)

Scenic IV (tu na 100% 1.5 lub 1.6 diesel)
Honda C-RV
Toyota RAV4
Ford Kuga
Kia Sportage

Ja wiem, że to różne auta i wiele można o tym pisać, moja prośba to jakbyście tylko mogli wskazać, czy jest tu jakaś ewentualna mina i czego się w tych samochodach wystrzegać. Nie mam preferencji w tych modelach, po prostu kupię któryś z nich jak trafi się zadbany egzemplarz w okolicy.
Dzięki!
Manowar
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci
    Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...