Zadymianie/Przyciemnianie reflektorów

23 Sty 2009, 10:40

Witam

Chciałbym przyciemnić tylne reflektory, jednak nigdy tego nie robiłem i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.
W związku z tym mam pare pytań:
Czy coś takiego jest robione za pomocą folii?
Wykonują coś takiego w warsztatach, czy trzeba to zrobić samodzielnie?
Czy lampy stracą homologacje po przyciemnieniu?
Cj
Nowicjusz

23 Sty 2009, 11:33

Można tozrobić samemu,a można i na warsztacie.Pytanie tylko - po co?Za to można stracić dowód rejestracyjny i jak ktoś ci wjedzie w tył,to może powiedzieć,że cię nie widział np. w mgle,albo że hamujesz,bo jechałeś bez świateł.A jak policja się przyjrzy tym światłom,to wiadoma sprawa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Sty 2009, 20:07

Moto albercik ma racje proponuje zrobic cos co poprawia bezpieczenstwo anie byle jaki glupi bajer.
zibi58
Początkujący

24 Sty 2009, 16:51

no właśnie popieram wypowiedzi wyżej przez to będziesz mógł mieć same problemy lepiej daj sobie spokój
Glizda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century
    Producenci najbardziej luksusowych samochodów mają w swoich ofertach kabriolety - Rolls Royce oferuje model Dawn, a Bentley Continentala GT Convertible. A co, gdyby do tego grona dołączyła również Toyota? Japońska ...
    Na przejeździe pierwszeństwo ma zawsze pociąg!
    Podróżując samochodem często na naszej drodze napotykamy na przejazdy kolejowe, czyli skrzyżowania torów kolejowych z drogami publicznymi. W Polsce na 380 tys. km dróg publicznych, występuje 15 867 przejazdów ...