Zakup Alfa Romeo 147 opinia

27 Lip 2009, 22:44

chciałem zakończyć temat i poinformować ze na razie wstrzymałem sie od kupna samochodu jak na razie mam mondeo 95r. i dojeżdżam nią do pracy no chyba że będzie jakaś okazja to chapne ale wole jeszcze dozbierać i wtedy coś z waszą pomocą wybiorę samochód pozdrawiam.
maciek vw
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

28 Lip 2009, 20:41

gki masz rację,już kiedyś pisałem to samiutko(prawie) w swoim poście,że wszyscy tylko gaworzą albo seplenią o tym jakie to przednie zawieszenie w Alfach jest do kitu ale oni nie wiedzą ,że w Paskach jest tak samo do kitu,tylko że w VW-agenach nawet jesli jest coś do kitu to to i tak jest zaletą tych samochodów.Ja gdybym miał Alfę Romeo? Czy jakikolwiek inny samochód z nietrwałym zawieszeniem ,to przy wymianie skorzystałbym z części (zawieszenia) jednej z renomowanych firm,ALFA i VW-agen skorzystał z częsci tanich poddostawców i mieli tego efekt.VW-agen już tego nie robi,trwałość przedniego zawieszenia jest już zupełnie inna.Ile w moim samochodzie(MB 190) wytrzymuje oś przestrzenna (wielowahaczowa ) tylna?Korzystam tylko z częsci f-my FAG, ok.150 kkm.Nasze drogi są po prostu zabójcze :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...