Zakup auta do 150 tys zł...

25 Lip 2010, 11:01

Nie, to nie są jedyne słuszne opcje. makusx pisze, ze tych 300 koni nie będzie wykorzystywal na maxa, a ty mu wyjeżdżasz z M3 i to w dodatku e46, które swoje lata już ma.

Moim skromnym zdaniem najlepszym wyborem będzie, tak jak napisal jacek04, 650i lub w211 amg, np. e55
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

25 Lip 2010, 14:44

mareczecki napisał(a):Nie, to nie są jedyne słuszne opcje. makusx pisze, ze tych 300 koni nie będzie wykorzystywal na maxa, a ty mu wyjeżdżasz z M3 i to w dodatku e46, które swoje lata już ma.

Moim skromnym zdaniem najlepszym wyborem będzie, tak jak napisal jacek04, 650i lub w211 amg, np. e55

BMW e46 M3 - Poj. 3.2 l Moc 343KM

BMW 650i - Poj. 4.8 l Moc 367KM

MB e55 AMG - Poj. 5.5 l Moc 476 KM

Zastanów sie kolego 5 razy zanim coś napiszesz :grin:

Pzdr
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

25 Lip 2010, 15:54

Chodzilo mi bardziej o to, ze jak ktos kupuje samochód za 150tyś to raczej nie chce sie ladowac w samochod ktory jest po prostu STARY. Z postu autora zrozumialem, ze chce po prostu samochod nowy z 'pier*olnieciem' ;).

Moze przesadzilem troche z tą mocą, masz rację.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Myśle, ze to jest ciekawa propozycja.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Można oczywiscie mniejszy silnik, nawet jakis dieselek 170km. Ostatnio mialem wlasnie okazje jechac CC 2.0TDi 170km ze skrzynia DSG jako pasażer i jestem mega zaskoczony. Komfort, wygląd, osiągi i cena tworzą z tego samochodu super maszyne.
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

27 Lip 2010, 19:48

Po pierwsze E46 M power, nie jest nawet w okolicach obranych przez autora 150 000zł.

Po drugie, w zasadzie ważniejsze temat powinien polecieć do kosza. Sam zainteresowany w ogóle się nie udziela, a temat najprawdopodobniej został stworzony dla zabawy...
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

28 Lip 2010, 14:49

jacek04 napisał(a):Po pierwsze E46 M power, nie jest nawet w okolicach obranych przez autora 150 000zł.

Po drugie, w zasadzie ważniejsze temat powinien polecieć do kosza. Sam zainteresowany w ogóle się nie udziela, a temat najprawdopodobniej został stworzony dla zabawy...

majac mniejsza o 50 tys wiedzialem jakie auto wybrac- pojezdzilem po salonach i wybralem to co a) najlepiej mi sie podoba b) najbardziej sie oplaca c) najlepiej sie w nim (samochodzie) czuje. zadna filozofia kupowanie nowego auta to przyjemnosc. a ze niektorym dzieciom sie nudzi... :roll: juz proponowalem rozwiazanie.
Zalozy taki temat: ile pali q7? ile kosztuja klocki do e92 m3? [niedozwolone słowo] kogo kto kupuje taki samochod to interesuje?
a i do 150 tys najlepiej brac auto o duzych mozliwosciach tuningu w nfsie.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Lip 2010, 22:51

:) ! Dokładnie.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

29 Lip 2010, 09:29

JerzyB333 napisał(a):
jacek04 napisał(a):Po pierwsze E46 M power, nie jest nawet w okolicach obranych przez autora 150 000zł.

majac mniejsza o 50 tys wiedzialem jakie auto wybrac- pojezdzilem po salonach i wybralem to co a) najlepiej mi sie podoba b) najbardziej sie oplaca c) najlepiej sie w nim (samochodzie) czuje. zadna filozofia kupowanie nowego auta to przyjemnosc. a ze niektorym dzieciom sie nudzi... :roll: juz proponowalem rozwiazanie.
Zalozy taki temat: ile pali q7? ile kosztuja klocki do e92 m3? [niedozwolone słowo] kogo kto kupuje taki samochod to interesuje?

A ja napisze coś od siebie. Sam szukam samochodu i to raczej nowego i proszę tutaj o pomoc bo wywalić te pieniądze to moment a potem się użerać z samochodem który co 15,20czy nawet 30k km szlag trafia to chora rzecz. A jeśli auto kupuje się na parę lat to już w ogóle .Po ostatnich postach i rozmowach z ludźmi doszedłem ,ze nie ma jakiegoś dużego wyboru w samochodach do 150k które by były bezusterkowe i dały by spokojne myśli ,ze dojedzie się do celu.
betra
Początkujący

29 Lip 2010, 13:25

betra napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):

A ja napisze coś od siebie. Sam szukam samochodu i to raczej nowego i proszę tutaj o pomoc bo wywalić te pieniądze to moment a potem się użerać z samochodem który co 15,20czy nawet 30k km szlag trafia to chora rzecz. A jeśli auto kupuje się na parę lat to już w ogóle .Po ostatnich postach i rozmowach z ludźmi doszedłem ,ze nie ma jakiegoś dużego wyboru w samochodach do 150k które by były bezusterkowe i dały by spokojne myśli ,ze dojedzie się do celu.

Po pierwsze w nowym masz gwarancje. po 2gie recze Ci ze niewiele osob na tym forum ma nowy samochod i to co powie Ci o bryce za >80 tysiecy to stereotypy, prze ktore np. laguna coupe nie znajduje nabywcow, a audi a5 owszem :roll: :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

29 Lip 2010, 15:00

Dobra 2 lata a co potem ???http://vwszrot.pl/Przeczytałem popytałem i powiem szczerze ,że zwątpiłem w cała grupę VAG. Jeśli 200t km to dla kogoś to kosmos to fajnie ale dla mnie to przebieg jak najbardziej adekwatny do dzisiejszych czasów .Dlatego teraz dobrze zastanawiam się i szukam samochodu dla siebie.
betra
Początkujący

08 Sie 2010, 20:59

Pozostawię to bez komentarza...

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi ale jednak chyba zostanę przy EVO X, w ostatnim czasie miałem okazje nim trochę pojeździć i to zadecydowało...

pzdr
makusx
Nowicjusz

Miejscowość: xxx

09 Sie 2010, 13:10

Dobry wybór, lepszy nowy Lancer EVO z salonu, niż jakieś używane BMW M nie wiadomo po jakich przejściach - nikt M-ki do spokojnej jazdy nie kupuje. Owszem, BMW M to świetny wóz, ale zakup w idealnym albo chociaż bardzo dobrym stanie graniczy z cudem.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Sie 2010, 18:18

Spokojnie... wiadomo. że M3 nikt nie oszczędza, ale przecież każdy się z tym liczy. Jest stworzona by szybko jeździć, więc jej ostra jazda nie straszna.
Choć fakt nowe EVO piękny wóz, ale czy dostarczy tyle emocji co M3 ? :wink:

Ja jeszcze zastanowiłbym się nad MERCEDES-em CL 600 BiTURBO AMG.
Ale twoja kaska, więc ty decydujesz.

Ja natomiast celowałbym w SUPRE MKIV :twisted:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

10 Sie 2010, 09:21

Daro20VT napisał(a):Spokojnie... wiadomo. że M3 nikt nie oszczędza, ale przecież każdy się z tym liczy. Jest stworzona by szybko jeździć, więc jej ostra jazda nie straszna.

Nie chodziło mi o to że silnik może być zarżnięty, BMW robi bardzo dobre silniki które wiele zniosą, szczególnie w Mkach. Bardziej myślałem o ewentualnych wypadkach które mogły mu się zdarzyć, po czym przyjechał do Polski, został wyklepany i idzie na allegro jako igła-prawie-nówka
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Sie 2010, 10:10

A to przepraszam :oops: ...
No fakt sporo samochodów mogło mieć jakąś przygodę, dlatego odradzam brać auto z komisu. Lepiej już od prywatnego właściciela choć nie wykluczone, że i on nam nie będzie chciał wcisnąć bubla... :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

10 Sie 2010, 11:31

Ale to już mniej prawdopodobne, bo nie każdy takie auto rozbija i nie każdemu chce się potem bawić w jego naprawę. Natomiast handlarz zamiast sprowadzać M-kę w dobrym stanie za 150tys. woli kupić rozbitą za 60, wyremontować za drugie tyle albo i jeszcze taniej, po czym opchnąć za 150. Przy drogich samochodach zyskuje się najwięcej na tego typu zagraniach, nikt nie będzie się bawił w klepanie i picowanie jakiegoś starego Fiata albo Citroena za 10tys. zł bo sam koszt odpowiedniego lakierowania sięga prawie 2tys. zł
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika