REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
przemek905 napisał(a):Niestety nie miałem okazji siedzieć w Bravo - czytałem, że jest trochę mało miejsca z tyłu. Pytanie czy jest aż taka tragedia, czy jednak da się w 4 osoby pojechać w miarę komfortowo na wakacje?
przemek905 napisał(a):Jak jest z zawieszeniem w tych dwóch samochodach? Podobne koszty eksploatacji? Któryś jest wybitnie droższy?
przemek905 napisał(a):W Bravo słyszałem, że lubią padać przeguby i trzeba wymieniać półosie oraz w tym silniku jest problem z klapami wirowymi, ale ponoć można je wyciąć bez problemów.
velcapone napisał(a):Najlepiej będzie jak sam to sprawdzisz czy Tobie odpowiada, dlatego że każdy inaczej definiuje komfort i każdy ma inne odczucia z jazdy.
przemek905 napisał(a):Ostatnie moje wahanie jest o trwałość blachy. Czy któryś z tych modeli ma jakiś większy problem z rdzą? Czegoś się obawiać w tym temacie? Bo wiadomo jak brzmią opinie 90% Polaków - "Fiat bla bla to blacha jak z puszki coca coli bla bla - kup niemca bla bla". A w maździe już mam dosyć walki z rudą
Ossy napisał(a):Jeśli masz 17 +/- 3 tysiące to bierz Astrę, szybciej znajdziesz zadbany egzemplarz. Bravo z mocnym dieslem to minimum 20 tysięcy, a zakładam, że nie chcesz igiełki z niemiec z podrobioną książką serwisową.
zapytam tylko czemu upierasz się przy tym konkretnym silniku?przemek905 napisał(a):Właśnie tu jest problem bo jak przeglądam teraz otomoto to w moim regionie jest średnio około 7 Bravo i 1 Astra z tym silnikiem.
a czy JTD to nowoczesny diesel? Stara niezawodna jednostka ale fakt faktem do miasta to lepsza benzyna. W Dieslu sam dwumas w dvpe dostaje przy ruszaniu częstym a wiadomo że to nie tania sprawa. Co do konkretnych modeli Opel lepiej wykonany i według mnie ładniejszy, lepiej trzyma cenę, Bravo to budzetówka. Słabo wykonane, prędkości autostradowe i w aucie szum (słabo wyciszone). Jest w ocynku ale wiadomo że teraźniejszy ocynk to już nie to samo co kiedyś. Teraz wystarczy obicie od kamieni i korozja siada.galakty napisał(a):Powodzenia z nowoczesnym dieslem.