Zakup auta Pomocy !!!!! Auto do 45 tys.

09 Sie 2012, 22:08

Witajcie

Nadszedl czas na zakup auta. Chce kupić benzynowe auto o pojemności do 2l. Auto ma być solidne i musi spełniac takie wymagania.
- Rok produkci powyzej 2005 - 2007
- cena do 45 tysiecy

Auto bedzie uzytkowane w miescie czasami trasa. Przebiegi małe bo 10-15 tys rocznie. Co mi doradzicie bo ja wybrałem sobie Honde civic VIII 1.8 vtec 140 koni. Nie jestem osobą obeznana w motoryzacji ale interesuje mnie ceny cześci konkretnie i po jakim przebiegu robić naprawy typu rozrząd. Doradździe czy taki civic jest dobrym wyborem.

PS. Prosze o opinie osob doświadczonych a nie przypadkowych osob typu "mi sie nic nie psuje" "to dobre auto bo brat mial i nic nie robil". Niech wypowie sie jakis mechanik.
Ostatnio edytowany przez okowita045, 11 Sie 2012, 00:08, edytowano w sumie 1 raz
okowita045
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

09 Sie 2012, 23:57

auto ktore wybrałes jest fajne i bedziesz miał spory wybór :) ale ceny do najtanszych nienaleza ;p jednakze dobrze kombinujesz, mozesz zobaczyc jeszcze Mondeo w tej nowej budzie, Lancera,Corolle oraz np Kia, maja długa gwarancje a z tym budzetem mozesz kupic np 2 letnia i cieszyc sie z gwarancji przez 5 lat w takiej ceed np :)
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: s4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Sie 2012, 02:10

Dziekuje za propozycje ale wydaje mi sie ze nie chce kia albo hyundaya bo nie wiem czy to sa dobre wozy. Ich cena mowi sama za siebie. No i jak bym kupil taka kie to koszty serwisowania sa naprawde spore i ta gwaracja to jest uwiazanie sie za szyje. Te koreance leca z ceny tak mi sie wydaje. Co do mondeo to tez chyba nie. Wolał bym kupic 5 drzwiowego hatchback'a bo takie auto mi wystarczy. Mondeo jest za duze. Autem bede jeździł sam albo z zona. Ale corolle poogladam dzieki :)

Poprosze o informacje o awaryjności i kosztach czesci takiego civica. Jakies bolączki tych aut itp.
okowita045
Nowicjusz

11 Sie 2012, 00:09

Odpowie ktos na moje pytania ?
okowita045
Nowicjusz

11 Sie 2012, 07:38

Civic lepszy od mazdy.
Ostatnio edytowany przez Maci3k12, 12 Sie 2012, 14:48, edytowano w sumie 1 raz
Maci3k12
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes W204 C200
Silnik: 2.2 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

11 Sie 2012, 09:21

Jeśli chcesz kupić najlepsze auto w tej klasie, chociaż podobnie notowane jak HONDA,to tylko MAZDA 3.HONDA Maździe niewiele ustępuje.Celujesz w jedno z dwóch najlepszych przedstawicieli aut w tej klasie.CIVICA poprzedniej generacji bym odradził ze zdecydowanym wskazaniem na MAZDĘ,tutaj natomiast wybrałbym HONDĘ(bardziej chwyta za oko)Mąż mojej siostry wybrał MAZDĘ 3 ,od 2 lat jest wniebowzięty,byłby w takim samym stanie, gdyby kupił HONDĘ.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z pasażerem w samochodzie mniej bezpiecznie?
    Rozproszenie uwagi kierowcy może stanowić poważne zagrożenie bezpieczeństwa jazdy. Nie bez wpływu na koncentrację podczas prowadzenia pojazdu pozostaje zachowanie innych osób obecnych w samochodzie. Nawet zwykła rozmowa ...

12 Sie 2012, 12:55

No a mógł by mi ktos wypisać awarie tej mazdy i hondy ?? no i ceny cześci ?? Po pytam o to w kazdym poscie a wy tylko jakieś suche informacje podajecie o ktorych juz odd dawan wiem. Konkrety panowie konkrety.
okowita045
Nowicjusz

12 Sie 2012, 13:27

HONDA----Auta przed modernizacją ,czyli do stycznia 2009 ,pozostawiały dużo do życzenia pod względem jakości montażu,przycisk włączający jednostkę napędową, a raczej miejsce jego umieszczenia zaprojektował ktoś,kto na bank był nawalony(pod wpływem) sake marnej jakości,wadliwy mechanizm hamulca ręcznego(akcja naprawcza),luźne punkty masowe w układzie elektrycznym,spadające odboje amortyzatorów :twisted: ,haczące klamki drzwi w autach do 2007r,korozja na łączeniach blach :twisted: Po 2009 roku to wszystko wyeliminowano.MAZDA----szybko zużywajace się łączniki stabilizatorów z przodu i z tyłu,gumy drążka stabilizatora nietrwałe,przecierający się przewód paliwowy niefortunnie umieszczony zbyt blisko osłony silnika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

12 Sie 2012, 21:22

No ok dzieki za info. Po cześci to wiedzialem no ale :) Poda ktos jakie debe ponościl koszty naprawiajac te auta ? Bo mam wrażenie ze jesteście osobami które maja wiedzę wyczytana z forum. A wiedzy mechanika czy uzytkowinika nie macie. Interesuja mnie tylko ceny czasci do hondy i mazdy no i do zamkniecia decyzje juz sam podejme ;]
okowita045
Nowicjusz

24 Sie 2012, 19:00

He,he,wiedza wyczytana z Forum,ale chyba z tego Forum! :D Ta wiedza, to wiedza mechaników właśnie :!: Ceny części, nikt nie poda,bo nie wiadomo gdzie zamierzasz się zaopatrywać w ASO ,czy np.na Allegro,no i jakich części?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP