24 Lut 2019, 23:03
Witam. Mam spory problem z wyborem następnego samochodu. Mój obecny to Auris 1.4 d4d 90km z 2008. Ma już przelatane 335000km i powoli zaczynam zastanawiać się nad zakupem czegoś nowszego i większego. Mam ogólnie już mętlik w głowie od przeglądania ofert i czytania opinii na temat samochodów w których bym się widział jako kierowca.
Do rzeczy
Wymagania co do następnego samochodu:
1. Historia w Aso Polska (żadne sprowadzane wynalazki mnie nie interesują)
2. Silnik Raczej Diesel lub coś co da się zagazować bez większych problemów (przebiegi rocznie plus minus 25tys km.
3.W miarę bezawaryjny motor powyżej 120km
4. przestrzeń bagażowa i ogólne wrażenie nie posiadania puszki na 4 kołach
Moje typy (podaję jakie biorę pod uwagę ale proszę o ewentualne sugestie)
1. Peugeot Partner 1.6 BlueHdi 120km (mam zastrzeżenia co do silnika)
2.Skoda Octavia Kombi 1.4tsi 150km (rozważam tego diesla 1.6 110km) Siedziałem jednak w sedanie u kolegi i jakoś nie poraża mnie miejsce z tyłu w tym samochodzie.
3.Skoda Yeti (Brak pomysłu na silnik i raczej bez 4x4)
4.Focus kombi (tu znowu czytałem że najlepszy silnik to 1.6 diesel) No i tu problem z tym silnikiem 90 czy 95 km w takich gabarytach to jakaś porażka dla mnie.
5 VW Jetta (tu cena jednak będzie wyższa no i jest to jedyny seden jakiego biorę pod uwagę bo strasznie mi się podoba)
Dzisiaj na parkingu widziałem "nowszego" Scenica, nie był już taką ciężarówką jak poprzednie ale nie wiem nawet na co zwrócić uwagę w takim modelu. Wszelkie uwagi, nowe kierunki, których nie ma wyżej bardzo chętnie poczytam. Z góry dzięki za pomoc.