Zbiornik paliwa do astra F

15 Wrz 2013, 12:37

Witam \
Jestem szczęśliwym posiadaczem opla astry F HB 1.4 8v z 93r. Jakis czas temu uszkodził mi się zbiornik paliwa po przez wytworzenie w nim podciśnienia i wciągnięcia go do środka.
Myslałem nad kupnem używanego ale słabo ostatnio stoję z kasą. Mam możliwość załatwienia za darmo zbiornika od renault megane I na pierwszy rzut oka powinien się tam zmieścić.

czy ktos z forumowiczów ma moze wiedze na temat wymiarów tych zbiorników? czy zmieści się tam zbiornik od megane?
cinek1311
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 03 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.4 8V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

16 Wrz 2013, 08:11

Nawet jak się zmieści to prawdopodobnie mocowania nie będą pasowały, możesz mieć trochę problemów z jego podłączeniem. Moim zdaniem powinieneś poszukać zbiornika od twojego modelu auta i taki sam zamontować.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...
    Legalizacja gaśnicy potrzebna czy nie?
    Wprowadzono mi pewien mętlik w głowie. Niedawno zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli drogowej. Policjant kazał mi pokazać gaśnice. Oczywiście na gaśnice nie mam legalizacji bo się skończyła, a zapomniałem zrobić. Policjant ...