REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zrobiłem w sobotę jakieś 800km po Polskich drogach i widziałem kilka sytuacji w których wyprzedzały się ciężarówki, a różnica prędkości między nimi była na pewno mniejsza niż ta o której piszesz. Uwagę zwróciłem na to że nie wciskali się oni na siłę na lewy pas jak jechały nim samochody, tylko w jednym przypadku musiałem zdjąć nogę z gazu no ale to wszystko zależy od kierowcy takiej ciężarówki.MotoAlbercik napisał(a):4. Chyba najgłośniejsza sprawa, która nie podoba się tirowcom - zakaz wyprzedzania się ciężarówek na drogach ekspresowych i autostradach o dwóch pasach ruchu, jeżeli różnica prędkości pojazdu wyprzedzającego jest mniejsza niż 10 km/h od pojazdu wyprzedzanego.
Tu masz rację ale dla mnie to kierowcy bez wyobraźni. Jedzie szybko się zbliża, hamuje mocno, siedzi na zderzaku po czym jak go puścisz wciska gaz w podłogę itd. zero jakiejś płynności jazdy, a już to siedzenie na zderzaku (pomijam że jest nieprzepisowe) pokazało, że na niektórych kierowcach wywiera bardzo dużą presję która może doprowadzić do wypadku.rupertpumpkin napisał(a):lewym jadąc 140-150 i często majac przed sobą inne osobówki jadące z taką samą prędkością zawsze znajdzie się jakiś wieśniak który dojedzie pod sam zderzak i wali długimi oczekując że każdy mu zjedzie z drogi bo on chce jechać 180
Teoretycznie tirów w weekend nie ma ale są osobówki . To jest drugie dno naszych autostrad . Jadą wolniej niż można ale nie patrzą w lusterka . Zmieniają pas z prawego na lewy wprost pod szybciej jadący pojazd . Zmuszają do ostrego hamowania . Jak już jadą lewym pasem to nie zjadą mimo że mogą . Nie siądziesz mu na zderzak to nie widzi że ktoś jedzie szybciej . On jedzie niby ekonomicznie te 120 i się ciągnie lewym pasem kilometrami jak TirArteK napisał(a):Zrobiłem w sobotę jakieś 800km
Autostrada autostradą ale zdarza się na ekspresówkach jak jest 100km/h lewym pasem i nie zjedzie na prawy jak ma miejsce bo z daleka widzi kolejną ciężarówkę którą będzie wyprzedzał za 5 min. aż do niej dojedziebonifacy napisał(a):Teoretycznie tirów w weekend nie ma ale są osobówki
bonifacy napisał(a):Teoretycznie tirów w weekend nie ma ale są osobówki . To jest drugie dno naszych autostrad . Jadą wolniej niż można ale nie patrzą w lusterka . Zmieniają pas z prawego na lewy wprost pod szybciej jadący pojazd . Zmuszają do ostrego hamowania . Jak już jadą lewym pasem to nie zjadą mimo że mogą . Nie siądziesz mu na zderzak to nie widzi że ktoś jedzie szybciej . On jedzie niby ekonomicznie te 120 i się ciągnie lewym pasem kilometrami jak Tir
Trzeba jeszcze patrzeć w lusterkayeti65 napisał(a):Jedno auto to nie problem widać go z daleka.