REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tutaj najlepiej 2.4 JTD, bo 120KM ciut słaby, a w 150 zdarzają się kosztowne problemy.mAt55 napisał(a):Fiat Croma II – 1.9 JTD 130/150 KM;
mike napisał(a):tutaj najlepiej 2.4 JTD, bo 120KM ciut słaby, a w 150 zdarzają się kosztowne problemy.
Lagunę spokojnie kupisz III.
W Citroenie 1.6 będzie zwyczajnie za słaby do tej budy. Skup się na 2.0
mike napisał(a):Lexus w tej kasie is300, szkoda kupować is200 (choć to też dobre auto)
Z Lagun spokojnie osiągalna III
Hondy w Twoim przypadku szukałbym z dieslem, bo w benzyniakach może być ciut glośno, co w trasach tak średnio.
Jeśli o mnie chodzi, to gdybym miał pokonywać długie trasy, lista wyglądałaby tak:
1. Citroen c5 ex aequo Fiat Croma (czemu nie chcesz 2.4?)
2. Renault Laguna
3. Honda Accord
Koniu napisał(a):W Hondzie ogólnie jest głośno. Ja też jestem za Cytryną na trasy, do zestawienia dorzucam Mondziaka Mk4 2.0TDCI
dzida napisał(a):W Lagunie najlepszy jest 2,0T
GorącyMarian napisał(a):Nie. Nie skumałeś.
2.0T ma od 170km+. 140konny wariant to wolnossący motor od Nissana - nieudany silnik.
Generalnie benzyny Citroena/Renault odrzuć z miejsca jeśli nie chcesz LPG. Nie będą Ci na trasie palić 8L (chyba, że będziesz śmigać po krajówkach bez wyprzedzania max 90km/h). Moja C5 na autostradzie pali 10L przy nadmuchanych mocno balonach i 130km/h (3600obr/min) na tempomacie. W środku jest głośno (brak 6tego biegu - zarówno w Cytrynie jak i Renault).
Wyjątkiem jest Honda. Ona może Ci spalić te 8. Nie mniej jednak jest słabo wygłuszona i dużo twardsza w porównaniu do reszty co przedkłada się na komfort.
Ja bym bez dwóch zdań celował w C5 ale który masz na myśli mówiąc C5 II? Bo tutaj ludzie często mylą C5 X7 (II).
Kup sobie C5 II (2005-2008) w full wypasie w 2.0 dieslu i zostanie z tych 30tyś jeszcze na faaaajneee wakacje. Bo jak celujesz w C5 X7 (2008-teraz) to masz na styk te 30(przy czym wyboru nie będzie zbyt wielkiego - będą już mocno zmęczone) i nie starczy Ci na pakiet startowy.
No i diesel obowiązkowo. Musisz mieć te 800km zasięgu chyba, że chcesz na autostradach tankować. Wróciłem właśnie z wakacji to na A1 widziałem ropę po 6zł i gaz po 2,80zł