Lpg lovato

24 Sty 2011, 14:16

Witam prosze o opinie o instalacji lovato czy opłaca sie zakładać auto to Mazda 1.8 16v na wielopunkcie więc sekwencja... do wyboru mam lovato z komputerem stag i droższe Brc co lepsze? zależy mi na cenie i w miare bezawaryjności
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

26 Sty 2011, 00:37

Lovato z komputerem stag? nie pomyliłeś się? Może Smatr?! Oba te systemy będą dobrze jeździły w tym samochodzie.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

30 Sty 2011, 10:01

Autronic i AC podzespoły elektroniczne tak wynika ze strony.... czy lepiej dołożyć do tego brc?? słyszałem ze brc póżno załącza sie na gaz i niema możliwości zmiany konfiguracji instalacja sequent 24 jesli sie nie myle
nitro
Zaawansowany

30 Sty 2011, 22:34

Zamontuj U DOBREGO INSTALATORA : STAG 300 + , wtryskiwacze HANA , reduktor Zavoli lub Scorpion ST i zapomnisz o jakichkolwiek problemach . Obecnie BRC jest bardzo wadliwe i zbytnio podpiera się Pb w czasie jazdy na LPG . Oczywiście LOVATO SMART też jest OK .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

31 Sty 2011, 10:44

Dzięki kolego no właśnie jest w tym problem ze mieszkam na zadupiu mam do wyboru dwa zakłady bo potem na jakaś regulacje bym miał kawał drogi jechać.... właśnie kumple mają w wiekszosci brc i chwalą ale przełącza sie póżno na gaz i przy wyprzedzaniu załącza im benzyne a mi chodzi o to zeby oszczedzać :razz: pozatym lovato tańsze i właśnie reduktor zavioli chyba... czyli polecasz lovato? masz duże doświadczenie w lpg? i czy spali dużo więcej na gazie przy spalaniu benzynki 10 litrów??
nitro
Zaawansowany

31 Sty 2011, 13:19

Lovato SMART występuje w kompletacji z wtryskiwaczami lovato i z reduktorem Lovato. Nie ma sensu robić żadnych odmianek bo sprawuje się dobrze. Co do staga daruj sobie montaż reduktora scorpion jeśli nie chcesz mieć problemów.
Migaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Opel Mokka to zupełnie nowy SUV który będzie dostępny ze zmodernizowanym bagażnikiem rowerowym FlexFix drugiej generacji, umożliwiającym przewożenie nawet trzech rowerów. Ulepszony system przewozu rowerów ...

31 Sty 2011, 13:34

Aha dobrze zapamiętam nie miałem jeszcze nigdy auta z gazem i wole sie dowiedzieć cos na ten temat wcześniej.... Słyszałem też ze musi sie dobrze nagrzać w zimie aby przełączyć na gaz ja jezdze krótkie odcinki często więc oszczędności nie znajde za dużo ale przy tej cenie pasowałbym mi ten gaz bo widze jak kumple tankuja i jezdza i jezdza a ja oszczedzam i chodze na nogach :razz: i jak ma spalać 13 litrów gazu i w miedzy czasie benzyne na rozruch i rozgrzanie to następny dylemat
nitro
Zaawansowany

03 Lut 2011, 01:20

Smart nie ma czujnika temperatury i moment przełączania regulowany jet czasem. Nie trwa to długo.
Migaz
Zaawansowany