dzida napisał(a):i nie degradowałbym Alfy jak komuś pasuje
On nie wie co mu pasuje... Jeszcze do tego przyznaje się że nie zna się na samochodach, to właśnie my mamy mu doradzić.
dzida napisał(a):A diesle też chyba najlepsze na rynku.
Również tak słyszałem, ponadto chyba nigdy nie słyszałem zażaleń na sam silnik (no poza tymi kolektorami). Tylko że silnik to nie wszystko.
dzida napisał(a):Alfy jak komuś pasuje, bo fakt opnie ma zjeb*** ale to nie jest złe auto szczególnie w porównaniu do Audi
Ja myślę inaczej... Myślę że to ZŁE AUTO
, a opinie o 159 nie wyszły bezpośrednio ode mnie. Mimo wszystko uważam że Audi jest solidniejsze. Audi to taka niemiecka AR, a AR to takie Włoskie Audi. Nie ma co gadać... Tyle w temacie.
1.Mercedes B (cenowo/z moimi wymaganiami do 2006r) - Daruj sobie od razu. Ani to dobry samochód, ani dla młodej osoby, nuuuudaaaa...
2.Audi A6( C6) - gdyż jeden egzemplarz ma mój ojciec i sobie b.chwali - Słyszałem słabe opinie szczerze mówiąc.
3.BMW X5 - starsza buda - Nie stać Cię.
4. Alfa Romeo 159 - Jak uważasz, zdania są podzielone jeśli podobno jest dużo lepsza od 156 to pewnie już da się jeździć. Ale na pewno nie będzie to królowa bezawaryjności.
5.BMW 5 (jeśli by się udało znaleźć po 2003-po lifcie z moimi wymaganiami, byłbym przeszczęsliwy) - E60 Nie ten budżet... Proponuje E46 lub E39
.
6.VW touareg -\
7.VW Phaeton--- Nie będę komentować bo to już kompletnie nie moja baja...
8.Jeep
Liberty-/
--------------------------------------------
9. Audi TT (starsze) - Jeżeli bardzo chcesz to proszę, samochód w miarę solidny ale też bez rewelacji.
Generalnie akurat w porównaniu do A6 C6 to podejrzewam że Alfa 159 1.9 JTD dużo gorsza nie będzie. No jak uważasz naprawdę. W tym poście masz ostateczne podsumowanie Alfy. Poczytaj sobie...
Pozdrawiam
.