11000 PLN - wydać wszystko czy coś zostawić?

26 Sty 2010, 12:46

artur73 ma rację. Auto to jest taka rzecz, że nie istotne czy byłoby z 2003r czy 1994r i tak trzeba będzie coś dołożyć, bo istnieje tylko mała grupka ludzi którzy naprawdę dbają o auta, zmieniają wszystko itd. Mamy kryzys, warto o tym pamiętać ludzie pozbywają się aut bo zaczęły być też problemowe a ich naprawa na pewno jest w pewnym sensie kosztowna, a i po co naprawiać. W handlu motoryzacyjnym nie istnieje też coś takiego jak robienie prezentów kupującemu, mam tu na myśli wszelkie naprawy przed sprzedażą, praktycznie w każdym przypadku jest gdzieś coś ukryte z wadą, które później wychodzą. Mówię w większości przypadków ponieważ NIE ZAWSZE, a te "nie zawsze" oznacza, że możemy trafić auto, które NIE BYŁO NAPRAWIANE przed sprzedażą a po prostu jest bezawaryjne. Mi tak się zdarzyło, jeździłem e36 (323i)(1995r) przez 14 miesięcy nic nie robiąc, wymieniłem tylko olej i filtry. Zdarza się, ale jednak rzadko. Nasila się coraz bardziej oszustwo w handlu. A jeleń zawsze się znajdzie na auto, bo każde auto ma swojego przyszłego nabywcę.
STi
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

26 Sty 2010, 15:53

Kubuch napisał(a):Szukaj auta za 8 tyś + opłaty i zostanie Ci 1500-2000 zł na wymianę rozrządu, ewentualnie klocków, pasków, oleju, filtów i ewentualnie jakieś opony zimowe.

I ja się pod tym podpisuję. Masz 11 tys. Zostaw sobie 2-3 tys. zł zapasu i szukaj auta w tej cenie.
Z drugiej strony zadaj sobie raz jeszcze pytanie, czy auto na pewno jest ci potrzebne. Auto to wydatek jednorazowy, ale i cykliczny. Wcale nie mały.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 17:06

Niestety samochód będzie mi bardzo potrzebny. I to niedługo.
Gdyby nie był, to bym go nie kupował - albo szukał tylko wśród rodziny/znajomych - żeby nie nabić się w butelkę.
Ale i tak nastawiam się, że coś będzie nie tak.

Pozdrawiam.

Teraz muszę przejrzeć forum/ogłoszenia i sprawdzić co można znaleźć/co polecają za 8 patyczków.
Lenrok
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...
    Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...