60 -70 tys. zł Nowe czy używane ?

17 Lis 2009, 18:24

Tuning001 napisał(a):Jeżeli stać kogoś aby kupił sobie taki samochód to i na eksploatacje mu nie zabraknie...

I tu się kolego mylisz. Jeśli ktoś kupuje nowe to owszem, ale używane?...
Głupi czujnik w światłach, żeby podnosiły się w czasie jazdy kosztuje ponad 10 tysięcy.
Ostatnio edytowany przez Endrju, 21 Lis 2009, 14:09, edytowano w sumie 1 raz
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

17 Lis 2009, 18:54

Chodziło mi o samochody nowe...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

17 Lis 2009, 22:03

szczerze? za tą kasę wolalbym nowe
jak mam dać 80tys, za2-3 letnią używke to wolę nowe.....jest jakaś pewność , gwarancja...

a te bmki tradeluxa to też widzę 3letnie, już 100 000km na blacie także rewelacji też nie ma,
ktoś kupił (pewnie auto firmowe) - wytłukł i opycha na wschód bo u siebie nikt mu takiej kasy za to nie da,
pozatym jedna chyba z danii, a najprawdopodobniej z danii przyjechala donemieckiego (lub tureckiego) komisu a dalej do polski
pozatym nietylko ty przywozisz auta całe, powoli kończą sie czasy gdzie się ciągnie powypadkowy złom, większośc już przywozi auta całe lub z małymi uszkozeniami
nie jesteś na czasie kolego
andrewb25

17 Lis 2009, 22:05

Ja też kupiłbym za tą sumę nowy samochód.
Chociażby ze względu na to że na 100% nie jesteś pewiem że sprzedający mówi prawdę.
Wiem że są rózne sposoby sprawdzenia tego, ale na 100% pewności nie ma.
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Lis 2009, 22:08

tradelux napisał(a):Jeśli chodzi o moje samochody, to importuję od nowych do maksymalnie 4-5letnich. Nie chcę zdradzać konkurencji bardzo dobrego źródła, jednak zapewniam, że auta są bez żadnych wad i bezwypadkowe.

pierdu, pierdu

jakaż to tajemnica
w dzisiejszycha czasach każdy sobie sprawdzi dobre źródlo, bo wszyscy się w internecie ogłaszają
np,
[link do AutoScout24 wygasł]

także można coś upolować i 20 000zł taniej także....
andrewb25

18 Lis 2009, 14:41

Tuning001 napisał(a):Chodziło mi o samochody nowe...

tylko, że nowego nie wyciągniesz za tą sumę...
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lis 2009, 15:53

za 70 tysięcy nie wyciągnę nowego samochodu ??
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lis 2009, 17:21

Japier*ole :roll:

Przeczytaj cały temat jeszcze raz..
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lis 2009, 10:29

andrewb25 napisał(a):szczerze? za tą kasę wolalbym nowe
jak mam dać 80tys, za2-3 letnią używke to wolę nowe.....jest jakaś pewność , gwarancja...

a te bmki tradeluxa to też widzę 3letnie, już 100 000km na blacie także rewelacji też nie ma,
ktoś kupił (pewnie auto firmowe) - wytłukł i opycha na wschód bo u siebie nikt mu takiej kasy za to nie da,
pozatym jedna chyba z danii, a najprawdopodobniej z danii przyjechala donemieckiego (lub tureckiego) komisu a dalej do polski
pozatym nietylko ty przywozisz auta całe, powoli kończą sie czasy gdzie się ciągnie powypadkowy złom, większośc już przywozi auta całe lub z małymi uszkozeniami
nie jesteś na czasie kolego

Oj widzę, że kolegę handlarza uraziłem.
Samochody są z Danii bezpośrednio od BMW, na co mam dokumenty. Nie kupuję od żadnych Turków, Arabów itp. bo każdy wie co tam można kupić, a nie mogę pozwolić sobie na zepsucie opinii mojej firmy.
Dwa takich handlarzy na auta z Danii nie stać, gdyż z racji zadbania są dużo droższe niż ich niemieckie odpowiedniki o gorszym stanie.

Tak, ileż to osób nie przywozi samochodów całych... Tylko dlaczego na autostradzie mija się same lawety z rozbitymi autami jadącymi do Polski?
Skąd tyle powypadkowych złomów na bezwypadkowe.net ?
Gdzie są te pewne i nierozbite auta? Ostatnio nawet po mocnym wypadku było sprzedawane auto w pewneuzywane.eu !!!
Polecam poczytać o tym wszystkim na forum bezwypadkowe.net

Jeśli ktoś porównuje auto nowe klasy kompakt (bo za 70tys zł to można kupić Civica, Kia, 308 itp) do auta z segmentu o 2 wyżej (limuzyna) to dla mnie to jest śmieszne i chyba nigdy nie miał porównania do takich samochodów (a opisy co ja to nie używam też mogę sobie robić: Bugatti Veyron) ;)

Do tego znajdź mi proszę w tych ogłoszeniach jeśli można sobie kupić BMW ze wszystkimi opłatami do 17,5tys € z przebiegiem 80tys km, do tego czarną w sedanie, bo są dużo droższe od kombików i w innych kolorach. Wszystkie tańsze auta mają nalatane sporo km. Dla takiego auta 80-100tys km to jak nowe z salonu. No, ale jak się nie użytkowało to się nie wie...

Edit:
Dla przykładu jeden z pewniejszych sprzedawców:
[link do AutoScout24 wygasł]
Wychodzi tyle samo co u mnie, a może nawet ciut drożej (ze wszystkimi opłatami, transportem itd), więc jeśli ktoś lubi tracić czas i nawet trochę przepłacić to niech rusza :)
Ostatnio edytowany przez tradelux, 20 Lis 2009, 01:03, edytowano w sumie 1 raz
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Lis 2009, 18:24

Posiadam akurat do sprzedania Audi A4 Avant, czarna, z 2007 roku z przebiegiem 75000 km i z silnikiem 2.0 TDI 170KM (moc oryginalna, nic nie było podkręcane i tuningowane), pełne wyposażenie - duża kolorowa nawigacja z DVD. Auto wyceniam na 68000 zł (zarejestrowane).
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

19 Lis 2009, 21:03

W Danii są jedne z najdroższych aut w europie

tu są ogłoszenia z Danii

http://www.bilzonen.dk/find-din-bil?bod ... 5&variant=

albo
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/?utm_s ... 1Aod73UH-Q

dopiero auta na export do np. Polski z kategorią B,C czy D czyli lekko uszkodzone są tańsze także wcale takich perełek nie masz
napewno byś nie przeplacal bo kto by ci to kupił hehe

Ogólnie to tera po auto na handel to się już od dłuższego czasu do Wloch jedzie,
auta są bardzo tanie i dobre, czasami brudne w środku ale pranie chemiczne czyni cuda heheh
andrewb25

20 Lis 2009, 06:12

andrewb25 napisał(a):W Danii są jedne z najdroższych aut w europie

tu są ogłoszenia z Danii

http://www.bilzonen.dk/find-din-bil?bod ... 5&variant=

albo
http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/?utm_s ... 1Aod73UH-Q

dopiero auta na export do np. Polski z kategorią B,C czy D czyli lekko uszkodzone są tańsze także wcale takich perełek nie masz
napewno byś nie przeplacal bo kto by ci to kupił hehe

Ogólnie to tera po auto na handel to się już od dłuższego czasu do Wloch jedzie,
auta są bardzo tanie i dobre, czasami brudne w środku ale pranie chemiczne czyni cuda heheh

Jak się nie ma dobrego źrodła, nie zna języków to jeździ się do Turków w Berlinie po włoskie auta lub do Albańczyków do Włoch.
Kupuję tylko dobre, drogie auta stąd wyższe ceny niż super "okazji" z Płocka, Drezdenka, Gubina itp zagłębi powypadkowych szrotów.
Dwa ceny podane w Danii, które dałeś zawieraja ich podatek dla rezydentów,a jest spory - ale więcej szczegółów nie będę zdradzał :) Jedno się zgadza auta tam są droższe, bo są zadbane!

Kończe polemikę z konkurencją, bo nic nie wnosi do rozmowy, a widzę, że jeszcze sporo musi się nauczyć o sprzedaży i imporcie samochodów do naszego kraju.

Działam jako niszowy importer ładnych, bezwypadkowych samochodów w celu zmiany obrazu typowego importera (handlarza - nie lubię jak się określe mnie takim wyrazem, bo uważam to za obraźliwe z racji tego jaki jest obraz typowego "handlarza").
Uświadamiając klientów mam nadzieję, że podnosi się poziom bezpieczeństwa używanych samochodów na naszym rodzimym rynku.

P.S. Zapraszam do wklejania Twoich włoskich "okazji" na --- w celu weryfikacji :)
Ostatnio edytowany przez tradelux, 24 Lis 2009, 04:23, edytowano w sumie 1 raz
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

20 Lis 2009, 19:06

tradelux napisał(a):Dwa ceny podane w Danii, które dałeś zawieraja ich podatek dla rezydentów,a jest spory - ale więcej szczegółów nie będę zdradzał :) Jedno się zgadza auta tam są droższe, bo są zadbane!

na firmę można kupić w cenie netto i odprowadzić mniejszy podatek w polsce - proste

droższe - nie znaczy lepsze już nie raz sie o tym przekonałem - naprawde nie ma potrzeby Przepłacać

[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 18:08 ]
tradelux napisał(a):P.S. Zapraszam do wklejania Twoich włoskich "okazji" w celu weryfikacji :)

nie ma co bo wszystko sprzedane - od ręki :twisted:

bezwypadkowe.net to forum dla idiotów (chyba ostatnia strona gdzie bym się ogłosił) a i tu też auta nie sprzedasz, takie samo gówniane forum, dziś nic nie ma pewnego nawet jak kupujesz w salonie nowe bo zawsze moglo się uszkodzić podczas transportu, rozładunku bywają takie historie

[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 18:25 ]
tradelux napisał(a):Jak się nie ma dobrego źrodła, nie zna języków to jeździ się do Turków w Berlinie po włoskie auta lub do Albańczyków do Włoch.

człowieku zejdź na ziemię, na jakim ty świecie żyjesz, prosze cie nie kompromituj się takimi textami, my jeździmy praktycznie po całej europie, przywozimy nie tylko auta ale i tez maszyny i to nowe za nie takie sumy, pozatym u turka też się czasami kupowało bo ma przede wszystkim tanio a na tanie auta jest zawsze klient nawet jak jest ono niedokońca perełką,

a i wcale się nie uważam za twoją konkurencję ....... drobny handlarzyku

dobra nie robię OT koledze w temacie
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 20 Lis 2009, 19:41, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25

20 Lis 2009, 19:40

andrewb25 napisał(a):
tradelux napisał(a):Dwa ceny podane w Danii, które dałeś zawieraja ich podatek dla rezydentów,a jest spory - ale więcej szczegółów nie będę zdradzał :) Jedno się zgadza auta tam są droższe, bo są zadbane!

na firmę można kupić w cenie netto i odprowadzić mniejszy podatek w polsce - proste

droższe - nie znaczy lepsze już nie raz sie o tym przekonałem - naprawde nie ma potrzeby Przepłacać

[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 18:08 ]
tradelux napisał(a):P.S. Zapraszam do wklejania Twoich włoskich "okazji" w celu weryfikacji :)

nie ma co bo wszystko sprzedane - od ręki :twisted:

bezwypadkowe.net to forum dla idiotów (chyba ostatnia strona gdzie bym się ogłosił) a i tu też auta nie sprzedasz, takie samo gówniane forum, dziś nic nie ma pewnego nawet jak kupujesz w salonie nowe bo zawsze moglo się uszkodzić podczas transportu, rozładunku bywają takie historie

[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 18:25 ]
tradelux napisał(a):Jak się nie ma dobrego źrodła, nie zna języków to jeździ się do Turków w Berlinie po włoskie auta lub do Albańczyków do Włoch.

człowieku zejdź na ziemię, na jakim ty świecie żyjesz, prosze cie nie kompromituj się takimi textami, my jeździmy praktycznie po całej europie, przywozimy nie tylko auta ale i tez maszyny i to nowe za nie takie sumy, pozatym u turka też się czasem kupi bo ma przede wszystkim tanio a na tanie auta jest zawsze klient nawet jak jest ono niedokońca perełką

a i wcale się nie uważam za twoją konkurencję ....... drobny handlarzyku

Tutaj wyszło Twoje obeznanie, gdyż nie chodziło mi o podatek VAT, bo to żaden koszt dla przedsiębiorcy, a o opłaty ekologiczne i inne podatki. Widzisz nawet nie wiesz jak to działa w Danii, wklejasz dużo droższe oferty i się kompromitujesz.

Konkurencją dla Ciebie nie jestem bo ściągam ładne i bezwypadkowe auta, a nie połówki no i do tego jakoś starsze auta mnie nie interesują. Do tego Ty kierujesz się tylko ceną, a ja jakością.
No i każdy typowy handlarzyna (nawet ten duży sprzedający stare auta) obawia się forum bezwypadkowe.net :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

20 Lis 2009, 19:55

wiesz co walą mnie auta z danii, nigdy tam nie byłem i się nie wybieram,
no chyba że na jakieś fajne Dunki :mrgreen: pier*olą mnie też ich podatki i wcale nie muszę znać duńskich przepisów bo i po co?
chcesz to sobie kupuj te duńskie "perełki", ja i tak wiem swoje a Ty swoje

pozatym chce cie uświadomić że takich ludzi jak ty-handlujących autami sa tysiące i ciągle przybywa
a ty myślisz żeś jest jeden oświecony, że ludzie żyją jak w czasach komuny, nikt języków nie zna tylko ty znasz z 5 perfect, nikt nigdzie nie jeździ
weź ochłoń troche i pomyśl zanim coś logicznie napiszesz
ja się tak nie spuszczam na swoje auta jak ty
andrewb25