Ad block dla Androida

16 Lut 2016, 14:54

Cześć
Bardzo często korzystam z tabletu, rzecz jasna wobec jego przeznaczenia czyli do łączności z internetem. Korzystając z przeglądarki (Chrome), zwłaszcza z otomoto zewsząd atakują mnie reklamy, podobnie podczas korzystania z innych aplikacji, gdy nagle na ekranie pojawia się spot reklamujący. Moje pytanie jest takie - czy znacie jakieś aplikacje blokujące te pojawiające się okienka reklamowe?
Mój sprzęt ma zainstalowanego Androida w wersji 4.4.4
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Lut 2016, 22:27

Do blokowania reklam przeglądarki na Androidzie masz kilka aplikacji np. Adblock Browser dla Android, ale już z samymi aplikacjami jest gorzej bo tam ciężko będzie zablokować reklamy, a bezpłatne apki mają to do siebie że nigdy nie wiesz kiedy pojawi się reklama lub są w takich miejscach, że trafiasz co chwila na nie palcem lub rysikiem.

Ja osobiście nie używam, a jak mnie jakaś strona irytuje natrętnymi wyskakującymi reklamami to ją omijam :) uważam, że można wiele z reklamami ale są pewne granice.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

20 Lut 2016, 00:21

Szczerze mówiąc nie spotkałem się z tym programem na Androida Artku, stąd obecnie korzystam (choć to za dużo powiedziane) z ustrojstwa o nazwie F-Droid, które swoją obecność zaznacza jedynie ikoną...
Poszukam tego programu o którym mówisz :)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

21 Lut 2016, 14:29

ArteK napisał(a):Do blokowania reklam przeglądarki na Androidzie masz kilka aplikacji np. Adblock Browser dla Android

mike1735 napisał(a):Szczerze mówiąc nie spotkałem się z tym programem na Androida Artku

Jak nie ma jak jest :wink: - w sklepie google play jest dostępny - https://play.google.com/store/apps/deta ... wser&hl=pl
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

21 Lut 2016, 23:01

Już nabyłem tą apkę :wink: zasadniczo nie do końca o coś takiego mi chodziło, jednak korzysta się z niej... No właśnie. Mam wrażenie że jej "blokowość" istnieje tylko w nazwie, ponieważ reklamy dalej są wyświetlane ((zwłaszcza na otomoto, które są najbardziej wkur. bo ciężko trafić w "x" przez co uruchamiana jest reklamowana strona)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Lut 2016, 00:20

mike1735 napisał(a):zwłaszcza na otomoto, które są najbardziej wkur. bo ciężko trafić w "x" przez co uruchamiana jest reklamowana strona
A te X z reguły robią takie małe że jak starasz się trafić to i tak ci się nie udaje :) Swoją drogą kroją wysoką kasę za ogłoszenia to mogli by darować sobie takie reklamy.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...