Witam. Mialem pewny problem z autkiem gdy wcale niemial ładowania, Byłem na wizycie u mechanika. Wymieniono szczotki. Przez 4 tygodnie wszystko ładnie tak jak powinno być aż do wczoraj kiedy zapalila mi się lampka awarii silnika, i wspomaganie przestało działać w trakcie jazdy. Gdy zgasiłem auto i odpaliłem, wszystko jest znowu dobrze. Teraz pytanie. ? Mogą to być diody w alternatorze, bo raczej nie możliwe by szczotki znow się starły. Wymienić po prostu alternator?. Ewntualnie co to może być jak nie alternator ? Z góry dziękuje !
Witamy. Oczywiście należy sprawdzić ładowanie akumulatora. Wspomaganie mogło przestać działać z powodu braku ładowania. Sama wymiana szczotek mogła nie rozwiązać problemu ponieważ wytarte mogą być pierścienie w alternatorze.
Byłem na sprawdzaniu nom i dalej to samo. Slabo ładuje. teraz nie wiem czy bawić się w wymiany diód itd. Czy po prostu lepiej opłacałoby się nowy alternator i mieć to z głowy ?
Polaken napisał(a):Byłem na sprawdzaniu nom i dalej to samo. Slabo ładuje
A skąd wiesz, że słabo ładuje? I co to oznacza? Może jakieś konkrety? Dlaczego trzeba ciągnąć cię za język? Szkoda i naszego czasu i chyba twojego, bo jak cię tak będziemy ciągnąc za język, to może nam tu czas zlecieć nawet do zimy...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.