Alufelgi mocno zabrudzone

18 Kwi 2012, 20:42

Witam!

Posiadam alufelgi 16' firmowe od Renault (matowe) chciałem je wyczyścić bo poprzedni właściciel nie dbał.
Wpierw czyściłem płynem ludwik i wodą
potem k2 felix do felg:
a potem mleczkiem do czyszczenia w kuchni ludwik
znacie jakies sposoby oprócz polerki papierem ściernym by się pozbyć tych plamek?
Pozdrawiam
Qewl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 1978
Auto: Scenic ph2

18 Kwi 2012, 22:13

HEj, pewnie nie o to Ci chodziło, ale polecam profesjonalistów. Sam bawiłem się z felgami na tysiąc sposobów, a miałem bardzo podobne. Są jakieś środki do czyszczenia felg, w hipermarketach można nawet spotkać często za śmieszne pieniądze.
Ja trafiłem do centrum felg w Ropczycach. Kolesie całkiem ok i cenowo też dałem radę ;) pozdr
konri
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: AUDI A3

19 Kwi 2012, 09:20

Właśnie jeden z takich specyfików kupiłem k2 felix ale nie daje rady, Ropczyce są za daleko ode mnie więc odpada. Zresztą mam garaż trochę czasu i wolę sam podziubać przy aucie, większa satysfakcja z efektów :) tylko chcę wybadać czy oprócz papieru ściernego da się to jeszcze czymś wyczyścić. Mam jeszcze k2 aluchrom ale to na sam koniec;>
Qewl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 1978
Auto: Scenic ph2

27 Kwi 2012, 22:34

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Środek Car pro ironX powinien sobie poradzić, sam muszę go kupić żeby wyczyścić swoje felgi, cena ok 60zł
matysm
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2005
Auto: W202 C200K 192KM

01 Maj 2012, 20:09

podobny środek produkuje autoland (attack się to nazywa chyba), miałem podobne zabrudzenia i dał radę.. popsikanie, zostawienie na ok.5min, przetarcie szczotką (gąbką, dość twardą), myjka ciśnieniowa i tak 3 razy.. efekt może nie jest rewelacyjny, ale fele wyraźnie 'przejrzały'
na wszelkie pytania dotyczące opon i felg chętnie odpowiem również na pw :)
Opona
Nowicjusz

23 Sie 2012, 15:24

zadzwoń do sklepu z ladnefelgi w Warszawie na Jana Kazimerza kiedyś koleś mi tam dobrze doradził apropo alufelg
Alufred
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 09 1987
Auto: Mazda 323F, 1.9 84 kw

29 Lis 2012, 16:07

Witam,

polecam środek McKenic Zel Renowacyjny. Przetestowałem go sam na moich alufelgach i kołpakach. od 2 lat testowałem różne środki chemiczne do usuwania zabrudzeń z takich rzeczy. Nic nie dawało rady. Kupiłem McKenic-a i wystarczyła dosłownie chwila. żółto czarny nalot zniknął w przeciągu paru sekund. również doczyściłem plamy po oleju i innych specyfikach sprzed podjazdu w domu. Naprawdę produkt godny uwagi.
dylusiek
Obserwowany

Auto: volvo s80

17 Mar 2013, 17:18

Mistrzu te felgi trzeba zmatować i pomalować,
Zapraszam do sklepu lakierniczego, papier ścierny P60 i machamy, kiedy dojdziesz do oczekiwanego efektu zmieniaj papiery na coraz drobniejsze P400 / P800, potem podkładzik proponuje szpachlówke natryskową w celu wyrównania tego całego nalotu, potem znów matujemy P800 i do lakiernika, zapłacisz za usługe 80% taniej :)
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012