Astra 93 jaka benzyna

10 Lis 2007, 18:25

Cześć.

Mam pytanie do was mam Opla Astre I z 1993 roku silnik 1.3 jaką beznyne mam do tego autka ładować ? Nie mam pojęcia jakie paliwo jej dawać ? Skąd mam to wiedzieć może są gdzieś jakieś wskazniki ?
No i na jakiej stacji najlepiej tankować w 60 tys mieście gdzie nie ma Shella - te podobno najlepsze. Jest za to Orlen, BP, Statoil i te inne standardowe stacje.
Dzięki za odpowiedz.
Speedastra
Nowicjusz

10 Lis 2007, 18:56

:D Tankujesz bezołowiową 95 - obojętnie, na której stacji, które wymieniłeś.
fordon

10 Lis 2007, 19:07

Bezołowiową 95 a skąd to wiesz ?
Speedastra
Nowicjusz

11 Lis 2007, 09:10

:D Nie wiem; tak mi się napisało...możesz lać 98, jak Cię stać - byle nie ON. :twisted:
fordon

11 Lis 2007, 12:19

Producent podaje dla tego silnika paliwo Pb 95.Oczywiście jak nalejesz 98,to tez nic się nie stanie,oprócz tego,że portfel bedzie lżejszy :) .Na zapewnienia,że bedziesz miał większa moc,mniejsze spalanie raczej nie licz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...