Opel Corsa D 2008 benzyna jaka instalacja LPG

15 Cze 2018, 17:44

Witam szanownych forumowiczów,

bardzo potrzebuję waszej rady odnośnie instalacji gazowej dla Opla Corsy D z 2008 roku, benzyna, przebieg ok 168 tys km, silnik 1.2.

jestem "typową blondynką" jeżeli chodzi o samochody i to moje pierwsze auto, wcześniej prowadziłam nowe auto bardzo sporadycznie ale niestety sytuacja się zmieniła. Teraz jestem na swoim :D stare autko ale jednak swoje no i szukam oszczędności. Nie planuję robić mega dużo tys km, w granicach 10-15 tys więc chyba to zrobi róznicę..

Kolega mi polecał Lovato ale trochę poczytałam na forum i opinie chyba nie są najlepsze...
Aha no i jestem z Warszawy :)

Dziękuję
Natti
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Corsa D
Silnik: 1.2 59km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

17 Cze 2018, 22:05

Dobrze by było w pierwszej kolejności rozejrzeć się za jakimś dobrym fachowcem. Z Warszawy pierwsze co przychodzi mi na myśl to Energy Gaz Polska. Co do instalacji to bardziej celowałbym we włoską firmę BRC albo polskiego Staga. U siebie jeżdżę na BRC (dlatego też polecam) i jestem zadowolony cenowo powinnaś zamknąć się w kwocie do 3 tys złotych.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

18 Cze 2018, 15:03

W pierwszej kolejności rozejrzyj się za jakimś warsztatem który jest polecany i dobrym montażystą bo to już połowa sukcesu. To co czasem piszą na forach osoby z małą ilością postów warto brać z dystansem bo często są to reklamowe wpisy. Popytaj znajomych, sąsiadów czy w twojej okolicy montowali gaz i czy są zadowoleni.

Jeżeli chodzi o samą instalację to ja bym chyba celował w naszego staga, a podzespoły dobierze już gaziarz. Jak byś znalazła i miała listę dokładnie zaproponowanych składowych całego zestawu to daj znać tu w temacie zobaczymy i ewentualnie coś podpowiemy jak warto będzie zmienić :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Cze 2018, 22:43

Silnik mimo małej mocy jest dość wymagający dlatego ważne jest aby zrobił to fachowiec, a nie ktoś z przypadku. Wydaje mi się że warto poczytać opinie na temat warsztatów później podzwonić co zaproponują a my postaramy się podpowiedzieć co najlepiej będzie funkcjonować w twoich 4 kółkach.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002

25 Cze 2018, 22:17

Najprościej będzie tak: http://www.lpg-brc.pl/index.php/siec-se ... zowieckie1
Tu masz warsztaty z woj mazowieckiego
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

25 Cze 2018, 22:42

Ja od siebie zaproponuję monterów montujących polskie instalację LPG które są lepsze od włoskich http://ekspertlpg.pl/wojewodztwo/mazowieckie/
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002