REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Powierzchnię należy odtłuścić przed nałożeniem chromu z markera. Sam marker należy dobrze wymieszać przed aplikacją i następnie możemy nakładać go na elementy które chcemy pokryć warstwą chromu. Aplikacja jest dosyć prosta ale staramy stopniowo pokrywać całą powierzchnię i nie wracać w miejsca gdzie już go nałożyliśmy bo ją łatwo popsujemy.
Taki znaczek jak na załączonych zdjęciach wygląda znacznie lepiej na samochodzie a z odległości około 1,5 - 2 metry praktycznie nie widać różnicy czy jest nowy czy malowany w taki sposób. Wadą tego rozwiązania jest nie trwała powłoka która narażona na warunki atmosferyczne potrafi nam szybko się zmyć. Szczególnie jak korzystamy z myjni automatycznych lub ręcznych i emblemat traktujemy wysokim ciśnieniem.
Do takiego rozwiązania skłonił mnie brak dostępnych nowych takich emblematów, a używane są w takim samym stanie jak moje lub gorszym. Zdjęcia starałem się zrobić w taki sposób żeby było jak najlepiej widać efekt po pomalowaniu.
Ciekawe jak by się trzymała ta powłoka po nałożeniu lakieru bezbarwnego klaru? W sumie po nałożeniu tego chromu nie można już nic z nim zrobić bo powłoka jest tak cienka, że pewnie bardzo łatwo ją zetrzeć. Jak masz taki lakier to zrób test na podobnej powłoce i zobacz jak to się będzie trzymało.ArteK napisał(a):Wadą tego rozwiązania jest nie trwała powłoka która narażona na warunki atmosferyczne potrafi nam szybko się zmyć. Szczególnie jak korzystamy z myjni automatycznych lub ręcznych i emblemat traktujemy wysokim ciśnieniem.