Astra II, 2000 r. - co o niej sądzicie?

13 Kwi 2010, 07:37

Witam,

Znalazłem takie cudo, ogólne dane auta:
Opel Astra II 1.7 DTI 75 KM (silnik ISUZU),
Przebieg 250 000
Właściciel od razu zaczął, że do wymiany poducha pod silnikiem, końcówka tłumika i rozrząd 40 tys km temu zrobiony, czyli z automatu też by trzeba zrobić.

Przebieg mi się wydaje rzeczywisty (25 tys/rok), gorzej jak jednak był kręcony i ma 400 tys w rzeczywistości - bo cena jak za ten model atrakcyjna (9.900 zł)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o niej sądzicie?
sadek86
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

13 Kwi 2010, 08:06

Łanie wygląda ale z takim kolorem jeszcze nigdy sie nie spotkałem w Astrze II,dalej to silnik bardzo słąby do tego auta,przebieg może być autentyczny i przód mógł mieć nie grożnie puknięty ale najlepiej obejrzeć to na żywo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2010, 09:51

Okropny kolor, watpie zeby taki byl seryjnie dawanym astrą.

Niech poda ci numer VIN, wejdz na forum opla i tam ci odkodują wyjdzie wszystko z czym wyjechal z fabryki , pojdziesz na ogledziny (jesli kolor cie nie odstraszy) i sprawdzaj czy ma to co na liscie z VINu czy nie , jak nie ma to pytaj dlaczego.. , jesli bedzie ok, to na stacje (przeglad max 100 zl), no i tam ci powienni powiedziec czy warto czy nie.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

13 Kwi 2010, 10:47

Auto całe malowane, 3 drzwiowe i bez klimy to cena atrakcyjna...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Kwi 2010, 11:01

illusion napisał(a):Okropny kolor, watpie zeby taki byl seryjnie dawanym astrą.

Niech poda ci numer VIN, wejdz na forum opla i tam ci odkodują wyjdzie wszystko z czym wyjechal z fabryki , pojdziesz na ogledziny (jesli kolor cie nie odstraszy) i sprawdzaj czy ma to co na liscie z VINu czy nie , jak nie ma to pytaj dlaczego.. , jesli bedzie ok, to na stacje (przeglad max 100 zl), no i tam ci powienni powiedziec czy warto czy nie.

Co do koloru, to tak jak piszesz sądze że był malowany cały. Szybko przegooglowałem, i są programy do odkodowania nr VIN, fajna sprawa ogólnie :). Na oględziny jadę w sobotę, jak mi się spodoba to od razu na stację pojadę tak jak piszesz. Dzięki
sadek86
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

13 Kwi 2010, 21:00

decoder VIN dla opli EGC 4
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej niebezpieczne dni tygodnia to piątek i sobota
    Czy wraz z początkiem weekendu na drogach robi się spokojnie? Niestety, to właśnie wtedy jest najbardziej niebezpiecznie: w piątki ma miejsce najwięcej wypadków, a w soboty ginie w nich najwięcej osób. Od piątkowego ...
    Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...