Astra j klimatyzacja i jaki silnik.

14 Sie 2020, 09:57

Witam.
Planuję zakup auta do 30k i wybieram między focusem mk3 i astrą j.
Jaki silnik lepszy dla astry? 1.4 turbo, czy 1.6?
Mam jeszcze pytanie odnośnie klimatyzacji. Czytałem, że opel oferuje 3 rodzaje klimatyzacji, manualną, automatyczną i elektroniczną.
Zależy mi na klimatyzacji automatycznej, aby nie martwić się o ustalanie temperatury i mocy nawiewu, natomiast wybierajàc opcję klimatyzacja automatyczna na otomoto wyskakują samochody z klimatyzacją manualną. Tzn. Pokrętło z tenperaturą nawiewu przedstawia kolor zimny i czerwony jak w klimatyzacji manualnej. W takim razie dla moich potrzeb muszę szukać wersji z pokrętłami z temperaturą tak?
Może głupie pytanie, ale nigdzie nie potrafię znaleźć nic na ten temat.
hygryd
Nowicjusz

Auto: nie mam

16 Sie 2020, 18:26

Te opcje zaznacza osoba która wystawia ogłoszenie...jeżeli zaznaczy że astra j ma napęd 4x4 to też w to uwierzysz?
najlepiej to nic nie zaznaczać i szukać po ofertach , zdjęciach ,a najlepiej dekodować sobie wyposażenie po VIN np. tu:
http://opelvindekoder.pl/dekoder-vin.php
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Sie 2020, 10:53

Masz turbo i nieturbo, jeśli chcesz moc to bierzesz z turbiną, a jak nie chcesz się martwić, że się popsuje czy wyłożyć na to pieniądze to kupujesz bez.

Polecam czytać ogłoszenia, jeden z moderatorów chciał dać (pisało tak w nazwie ogłoszenia) VW Lupo, a na zdjęciach i w opisie była chyba VW Puma? To tyczy się wszystkiego, ostatnio widziałem VW Bora A6 z 2.0 litra i 115 KM :shock: W dodatku sprzedawała to firma.

Nie doczytasz, masz kompletnie co innego niż oczekujesz i potem rozczarowanie oraz problemy :o
VWpolo
Nowicjusz

17 Sie 2020, 11:37

Czytaj dokładnie ogłoszenia i oglądaj zdjęcia. Jak sprzedaje komis to mogą zdarzać się błędy, albo umyślnie dopisują wyposażenie, żeby klient zainteresował się autem.
1.6 w Astrze J to opcja dla spokojnych kierowców. Astra to ciężkie auto - z tym silnikiem waży 1300kg, gdzie Golf VI 1.6 MPI waży tylko 1150kg. 1.4T będzie już nieźle się zbierać, ale to nic szczególnego w tej klasie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VERVA Street Racing 2010 / relacja
    Wyścigi, pokazy i atrakcje dla każdego - to wszystko można było zobaczyć dzisiaj w centrum Warszawy Rywalizacja sportowa podczas VERVA Street Racing odbyła się dwuetapowo. Podobnie jak podczas prawdziwego Grand Prix, każdy ...
    Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...