Audi A3 problem z kontrolkami i elektryką

24 Lut 2019, 21:49

Witam
Znajomy próbował naprawić mi wczoraj tylną wycieraczkę, która włączała się kiedy chciała. Coś tam posprawdzał w bezpiecznikach (twierdzi, że niczego nie popsuł) ale od tej pory włączają się kontrolki abs-u, wspomagania kierownicy, świateł, uruchamia się przy starcie wentylator pod maską i jakby tego było mało to przestało działać ogrzewanie / chłodzenie. Ratujcie ludzie bo blondynka jestem i na samochodach znam się tyle co nic :(
janbur
Obserwowany

24 Lut 2019, 22:07

Jakieś zwarcie, zaprowadź do jakiegoś mechanika i niech sprawdzi to Ci.
gber44

26 Lut 2019, 17:59

Należy zacząć od sprawdzenia bezpieczników, skoro tam było grzebane o z tego grzebania się zrobiło takie coś. Może to być jakiś luźny bezpiecznik bądź luźny/wypalony styk któregoś bezpiecznika.
Kolejna rzecz to sprawdzić jakie błędy się pokazują.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Lut 2019, 21:50

Dziękuję za odpowiedzi. Chcę po prostu wiedzieć jak rozmawiać z mechanikiem. Takie fiku miku zrobić, że niby wiem o co chodzi :D Rozumiecie... zobaczy babę co się nie zna, to kit wciśnie i policzy jak za woły. Muszę improwizować haha
Pozdrawiam
janbur
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...