Audi A3 vs A klasa vs Golf IV

07 Mar 2009, 13:53

Witam.

Ma ktoś jakiąs sugestie który z tych samochodów najbardziej się opłaca kupić ? Mam do dyspozycji 19 tys. zł. i interesują mnie te trzy modele w rocznikach 98-01 :) Najbardziej skłaniam się do audi i opinie jakie do tej pory udało mi się usłyszeć też były przychylne A3. Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi rozwiać wątpliwości :)
matyzzz
Nowicjusz

07 Mar 2009, 14:01

Ja bym A klase odrzucil, ale to w sumie rzecz gustu. W sumie to od gustu tez zalezy, czy wolisz Golfa, czy A3. Podaz czesci zamiennych masz ogromna, oba samochody zbieraja dobre opinie jesli chodzi o niezawodnosc. Ja bym wybral audi ze wzgledu na stylistyke. A jaki ty chcesz w nim silnik?
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Mar 2009, 14:33

w A3 jest z tyłu bardzo mało miejsca, ale nie wiem jak sparawa ma sie w golfie 2.0 diesel ponoć bardzo fajny silnik w volkswagenie
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

07 Mar 2009, 14:51

1.9 TDI.
Przedewszystkim chodzi mi o niezawodnosc :) Ale jesli chodzi o koszty napraw to chyba VW bedzie najtanszy...
matyzzz
Nowicjusz

07 Mar 2009, 15:15

Mowisz, ze slyszales tylko pochlebne opinie na temat audi. A na temat golfa IV nie? A3 i Golf IV sa bardzo podobne, niektorzy wola audi z tego wzgledu, ze lepsze wykonczenie. Wiele czesci golfa i audi jest takich samych. Jednak patrzac na ceny aut, IV mozesz miec w tym samym roczniku taniej. Wiec dajmy na to mozesz kupic 2001 rok golfa a nie 1999 audi i wtedy powinienesc miec wieksze prawdopodobienstwo bezawaryjnosci, fakt, regula to nie jest, ze tak musi byc
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

07 Mar 2009, 19:28

Ja wybrałbym Audi, bo jest lepiej wykończone i nieco lepiej wytłumione.Golf będzie większy i jak mocniej wciśniesz plastiki to zaskwierczą a w Audi to musiałbyś na nie usiąść i wtedy zaskwierczą. :lol:
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk