Audi A4 2.0 FSI 150 KM

29 Sty 2014, 20:41

Witam. Mam Audi A4 2.0 FSI z 2003 roku. Dzień po zakupie zaczął "skakać" silnik (w trakcie zakupu wszystko chodzilo ok). Podobne objawy miałem w transporterze - wymieniłem całe sprzęgło(dwumasa) i jak ręką odjął, silnik chodzi idealnie. Po wymianie tej samej części w Audiku dalej bez zmian. Miał może ktoś podobne problemy z silnikiem? Wiem że na to może sie składać wiele czynników ale może ktoś będzie miał jakiś pomysł gdzie szukać usterki najpierw.
Z góry dziękuję.
Rezmer
Rezmer
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1982
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0 FSI 150KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Sty 2014, 17:47

Typowy problem tych silników to nagar na zaworach ssących,tyczy się to zwłaszcza silników z początku produkcji,wtedy silnikiem będzie kierutać właśnie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...
    Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...