Audi A4 B5 - Proszę o ocenę ogłoszenia z linku

24 Sty 2015, 20:50

A3 lepsza ze względu prostego zawieszenia, mniejszych kosztów utrzymania. 1.6 nie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

24 Sty 2015, 21:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
skodavka
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

24 Sty 2015, 21:38

Przebieg można włożyć między bajki ale tym się nie przejmuj.
Wygląda przyzwoicie, można obejrzeć. Widać że ma zimówki :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

24 Sty 2015, 22:22

skodavka napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-a4-1-8-157000km-polecam-C35677247.html

A nie widzisz że ten śmieć jest złachany w środku jak miałby 400tyś.km? I jeszcze cena ponad 7k :lol:
skodavka
Barol zaproponował avena1 czemu się takim czymś nie zainteresujesz, jeżeli sądząc po budżecie nie masz kasy a tojka będzie mniej palić, 10x mniej się psuć i szybciej jechać...to o co więcej chodzi???
Tylko proszę Cię nie mów o wyglądzie przy tym budżecie bo po 3latach ze stara tojką za zaoszczędzoną kasę kupisz dwa takie trupy jak ałdi a4 b5.

Oczywiście możesz powiedzieć ze jesteś Adaś Słodowy i sam naprawiasz auta ale jeżeli tak jest to dowiedz się ile ma to coś wahaczy jaka jest procedura wymiany badziewnej nagrzewnicy, jak działa elektromechanika w stylu pompki zamków centralnych, zapytaj o wiele innych ciekawostek...

p.s.

I żeby nie było miałem różne ałdiaki w tym a4 b5 :( i zapewniam Cię jak nie mają literki s/rs są to przereklamowane śmietniki jakich mało...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
1

24 Sty 2015, 23:35

ja miałem taką a4 jako pierwsze własne auto - 95rok, 1.8 ADR ( w momencie zakupu miała 290kkm, sprzedawałem z przelotem bodajże 367kkm, aktualnie posiada ją mój kumpel i auto dalej jeździ) i bardzo fajne auto więc ja na nią złego słowa powiedzieć nie mogę :) Po kupnie wymieniłem cały zawias z przodu, wszystkie amory, tarcze z tyły, wisko, rozrząd, świece i autkem kulałem się 3 lata - ponad 70kkm przejechane bezawaryjnie, mrozy, upały odpalała i jechała zawsze :) Co do silnika, min 1.8 które już "przynajmniej" jakoś jedzie a pali tyle co 1.6 :)
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
1

25 Sty 2015, 00:03

pawel93 napisał(a): Po kupnie wymieniłem cały zawias z przodu, wszystkie amory, tarcze z tyły, wisko, rozrząd, świece i autkem kulałem się 3 lata - ponad 70kkm przejechane bezawaryjnie, mrozy, upały odpalała i jechała zawsze :)

Czyli wydałeś połowę wartości avena1 na start i 3lata 70tyś.km. nie no powód do dumy... :D
Tia musimy złożyć podziękowania ałdi że zechciało przejechać 70tyś.km. bez awarii mam rozumieć to jako naleciałość bo kiedyś robiono ołtarzyki polonezom 1,6gli że przejechały w całości 100tyś.km. :mrgreen:
Na tej zasadzie jak kupowałbym avena1 i wykonałbym starter w postaci wymiany całego zawiasu z przodu i wszystkich amorów to dołożyłbym 1k na tył i 300tyś. nie dotykam do auta. :D

To jest bezawaryjność po foldzwagenowemu :D
szybki
Moderator - Tuning

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7 premier Toyoty namieszało na rynku w 2019 roku
    Rok 2019 był dla Toyoty rokiem siedmiu premier. Japońska marka wprowadziła na rynek nowe auta różnych segmentów - kompaktową Corollę w trzech wersjach nadwozia, sportowe coupé GR Supra, SUV-a RAV4, sporego ...

25 Sty 2015, 00:40

*szybki
Może faktycznie się zainteresuje Avensis. Ogólnie w Toyotach nie podoba mi się właśnie wygląd i wykończenie, które wygląda jakby samochód miał 10lat więcej.
A jak z blachą? Ta Avensis do której link podał *Barol na pierwszej stronie jest ciekawa ale przebieg i rdza przeraża mnie.
skodavka
Nowicjusz

0

25 Sty 2015, 01:04

O przebieg się nie martw. Większość ma taki albo i większy. Poza tym toyota czymś zasłyneła z bezawaryjności, prawda? :) Rdzy tam nie ma wiele, a właściciel wygląda na uczciwego
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Skrzynia biegów: Automatyczna
0

25 Sty 2015, 01:31

Rdzy niewiele ale teraz będzie jej się coraz więcej gromadziło więc dziękuje bardzo. Wszystkie części można w samochodzie wymienić, nawet cały silnik a karoseri nie.
skodavka
Nowicjusz

0

25 Sty 2015, 01:38

O karoserie wystarczy zadbać..
Koniu
Forumowicz VIP

0

25 Sty 2015, 01:42

Zgadza się ale przed czasem a nie gdzy są już ogniska rdzy.
skodavka
Nowicjusz

0

25 Sty 2015, 01:47

skodavka napisał(a): Ogólnie w Toyotach nie podoba mi się właśnie wygląd i wykończenie, które wygląda jakby samochód miał 10lat więcej.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia bo jeżeli trafisz ałdi w skórach i wodotryskiem to ok. ale aven1 przed liftem we wszystkich (prawie) wersjach ma welur który przy biednej wersji ałdi jest o wiele fajniejszą opcją. Reszta wyglądu kwestia gustu.

Co do rdzy to pojawia się ale zazwyczaj po dzwonkach i widać to bez przeszkolenia blacharskiego,

A jeżeli chodzi o jazdę jest to inny rodzaj nie psucia się niż w ałdi ponieważ w zawieszeniu co pewien czas wymieniasz łączniki stabilizatora i gumy stabilizatora...do tego mogą polecieć górne mocowania amorów ale załóżmy że średnio co 200tyś.km. Może polecieć łożysko koła przód ale to od krawężnika lub przestoju. Cewka za 70zł może polecieć ale nie musi zresztą zazwyczaj zapowiada to dużo wcześniej więc można ją podmienić przy wymianie oleju.
Amory tak właściwie nie wiem bo jeszcze nie chwyciłem ich końca to samo wahacze.

Silnik przy ałdiikwym 1,6 jest niczym z wyścigówki :D nawet jak bierze olej bo auto ma duży nalot to i tak będzie jeździć tylko trzeba dbać o dobry olej 10w40 no i o max stan.
Spalanie przy zamulaniu 8,5lpg w trasie a generalnie zawsze mi wychodzi około 9l i przy korkach około 10l lpg. oczywiście wersja 2,0 która w ałdi opitoli znacznie więcej.

Więc szukaj auta jak najmniej wypadkowego niech mechanik sprawdzi Ci mocowania górne amorów, łożyska przód a Ty sam na starter wymień gumy i łączniki stab.
Oczywiście rozrząd i olej... tylko nie kupuj oleju 20zł tańszego takiego jak castrol szkoda silnika.
szybki
Moderator - Tuning

0

25 Sty 2015, 02:02

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wygląda w porządku? Szkoda, że kombi a nie hatchback :)
skodavka
Nowicjusz

0

25 Sty 2015, 09:50

szybki napisał(a):
pawel93 napisał(a): Po kupnie wymieniłem cały zawias z przodu, wszystkie amory, tarcze z tyły, wisko, rozrząd, świece i autkem kulałem się 3 lata - ponad 70kkm przejechane bezawaryjnie, mrozy, upały odpalała i jechała zawsze :)

Czyli wydałeś połowę wartości avena1 na start i 3lata 70tyś.km. nie no powód do dumy... :D
Tia musimy złożyć podziękowania ałdi że zechciało przejechać 70tyś.km. bez awarii mam rozumieć to jako naleciałość bo kiedyś robiono ołtarzyki polonezom 1,6gli że przejechały w całości 100tyś.km. :mrgreen:
Na tej zasadzie jak kupowałbym avena1 i wykonałbym starter w postaci wymiany całego zawiasu z przodu i wszystkich amorów to dołożyłbym 1k na tył i 300tyś. nie dotykam do auta. :D

To jest bezawaryjność po foldzwagenowemu :D

Auto kupiłem lekko zapuszczone za śmieszną kasę i liczyłem się z takimi wydatkami.
Czy ja wychwalałem to auto i zachęcam go do kupna ? Nie, aczkolwiek gdyby znalazł jakiś zadbany egzemplarz to może się nim zainteresować ! Pytał o a4 więc gadam mu.jako były właściciel takiej a4 co w niej robiłem. Co do zawiasu, auto dalej śmiga bez problemu i z tego co wiem jesienią 2014 wymieniał dwa wachacze .
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
Skrzynia biegów: Manualna
0

25 Sty 2015, 11:03

pawel93 napisał(a):Co do zawiasu, auto dalej śmiga bez problemu i z tego co wiem jesienią 2014 wymieniał dwa wachacze .

No widzisz i kolega wymienił "tylko dwa wahacze"... a ja robię 70tyś.km. ale rocznie i nigdy w starej tojce nie wymieniałem wahaczy, zamków centralnych, nagrzewnic itp... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

0